Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection

Pentru cine nu ştia deja, numai 20% din producţia mondială de spumante este obţinută prin tehnologia de fermentare în sticlă, iar în România, 6 sticle din 100 sunt produse prin această metodă. Lansată în 2006, ZAREA Diamond Collection este cea mai de succes gamă de vinuri spumante fermentate prin Metoda Tradiţională, rămânând încă de atunci cel mai vândut spumant din segmentul premium.

În 2018, ZAREA întregeşte gama Diamond Collection cu gustul Extra-Sec, propunând un vin spumant armonios, echilibrat, cu perlaj fin, al cărui nivel de zahăr optim pune în valoare prospeţimea vinului şi îl face plăcut de băut alături de brânzeturi, peşte, fructe de mare şi carne albă.

De culoarea aurului alb, ZAREA Diamond Collection Extra Sec este un vin spumant cu caracter floral, cu note delicate de citrice şi piersici, şi un perlaj persistent.

Nou lansată, ZAREA Diamond Collection Extra-Sec a fost deja medaliată cu Aur în luna Octombrie la Concursul Internaţional Womens Wine & Spirts Awards 2018 de la Londra.

Originile vinului spumant ZAREA fermentat în sticlă, se găsesc la 1912 când Wilhelm Mott înfiinţează o mică fabrică în Calea Grivitei. Nu ştim motivul pentru care Mott a avut un aşa mare succes, însă ştim cu siguranţă că atmosfera ceremonială și cochetă a Micului Paris din perioada interbelică a fost întreținuta cu mult vin spumant, iar sloganul “MOTT peste tot” însoţea jucăuş reclamele perioadei, meniurile restaurantelor şi uralele mulţimilor dispuse să petreacă până în zori în compania muzicii bune şi a felurilor savuroase de mâncare. Mott & Fils se înnobilează și îmbracă haine ceremoniale, devenind furnizor principal al Casei Regale din România iar în scurt timp devine brand european datorită Companiei Internaționale Wagon-Lits (operatorul trenului Orient Express).

Începând cu 1934, cu ajutorul vapoarelor de călători ale Societății Navale Române, MOTT ajunge la New York. Mott & Fils și-a trăit una dintre cele mai frumoase perioade între 1912 și 1948 și s-a consolidat sub numele ZAREA în anii următori, rămânând un simbol al tradiției, calității și spiritului românesc autentic.

O vizită la pivniţele ZAREA, parte a fostelor forturi de apărare ale Bucureştiului a căror construcţie a fost începută la sfârşitul secolului IX de către Carol I, poate lămuri orice întrebare legată de modul în care s-a născut vinul spumant ZAREA Diamond Collection.

Fermentarea vinului spumant în sticlă este un proces de durată ce presupune multă atenţie şi mult “suflet”. Este o muncă de aproape un an, în care spumantul devine desăvârşit.

Mai întâi vinul este ales cu grijă, apoi i se adaugă drojdii nobile selecţionate şi este lăsat la fermentat în sticle timp de 10 luni sub zidurile groase acoperite de mucegai ale cramei, la temperaturi constante de 150 C. Apoi sticlele sunt aşezate înclinate sub un anumit unghi, cu dopul în jos, pe pupitre speciale. Aşa începe etapa de remuiaj.

În fiecare zi, timp de o lună şi jumătate, sticlele sunt luate la mână, bucată cu bucată, scuturate şi întoarse o optime de cerc, astfel că drojdiile rămase în urmă fermentării să poată fi colectate în dopul provizoriu, iar lichidul să rămână limpede, pur. Drojdiile adunate în dop sunt eliminate printr-un proces numit degorjare.

Cu această ocazie o parte din lichid se pierde şi sticlele sunt completate cu aşa-numita “licoare de expediţie”, un sirop de zahăr în funcţie de care spumantul ajunge să fie clasificat (brut, extra-sec, sec şi demi-sec). Spumantul dopuit, apoi etichetat, ajunge pe raftul magazinului... şi în cele din urmă în paharele noastre.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Frumuseţe fără vârste

Când am împlinit 50 de ani, m-am gândit să-mi scriu pe un tricou, cu paiete argintii, rotunda vârstă de jumătate de secol şi să defilez întreaga zi îmbrăcată cu el din dorinţa de a brava, de a ară... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot