Meteor Press și Librarul la Bookfest 2024, cu noutăți și oferte tentate

Cu ocazia târgului de carte Bookfest 2024, Editura METEOR PRESS își așteaptă cititorii la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu noutăți din domenii diferite de carte. Promoția atractivă a Meteor Press începe de la 25 % pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți, reducerea ajunge la 40%.

Standul editurii vă întâmpină și cu oferte pentru lista de cadouri de la Librarul, pentru a-i bucură pe cei mici cu felurite jocuri și jucării pentru Ziua Copilului.

Noutățile editurii Meteor Press sunt:

Carte istorică

“BASARABIA. Drepturi naţionale şi istorice, volum scris în franceză de Gheorghe I. Brătianu – istoric, politician și profesor universitar, membru titular al Academiei Române, în traducerea Ioanei Bârzeanu. Prefața este scrisă de acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române în present. 

Apariţia cărţii “Basarabia. Drepturi naţionale şi istorice”, scrisă de Gheorghe Brătianu, tradusă din limba franceză prin strădania Editurii Meteor, reprezintă un act de cultură. Conform opiniei autorului, analiza spinoasei teme nu este completă, dar problemele esenţiale sunt puse cu o acurateţe demnă de un maestru. După cum a fost acest erudit de spiţă nobilă, numit Gheorghe I. Brătianu.

Gh. I. Brătianu iubea România cu fervoare şi cu mare curăţenie sufletească, neîntinată de xenofobie ori de şovinism. La răpirea Basarabiei în 1940 a plâns, ca şi atunci când şi-a văzut pământul invadat de tancuri sovietice, de soldaţi primitivi şi de „comisari ai poporului” care ne dictau istoria şi ne maculau viaţa. Se ştie că ar fi putut să plece în Occident înainte de a fi arestat şi încarcerat, dar a preferat să stea împreună cu neamul lui, afirmând că un Brătianu nu pleacă niciodată din România ca să se salveze pe sine.

A rămas şi a sfârşit ca martir în închisoarea de la Sighet, în 1953, alături de alţi patrioţi români, lăsându-ne încă un mormânt anonim de erou, pe lângă celelalte nenumărate, pe care se cuvine să presărăm mereu „ale laurilor foi”. Gheorghe I. Brătianu merită, întru eternitate, toată gratitudinea noastră.  – acad. Ioan-Aurel Pop

Carte pentru copii

„Iliada”, cunoscuta operă a lui Homer, repovestită pentru copii de prof. Rodica Chiriacescu, autoare a seriei de repovestiri Mituri și legende ale Greciei antice”– „Zeii” și „Eroii” – apărută de curând la Meteor Press.

Nepieritoarea epopee a lui Homer relatează războiul și asediul instituit de greci împotriva cetății Troiei. O mare contribuție în derularea evenimentelor o au zeii, care intervin în treburile oamenilor. Aici, „mărul discordiei” va provoca cearta celor trei zeițe: Hera, Atena și Afrodita. Alegerea Afroditei de către Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, va declanșa războiul împotriva cetății, căci răsplata făgăduită, Elena, „cea mai frumoasă dintre pământence”, pe care Paris o răpește, era deja soția lui Menelau, regele Spartei, iar răzbunarea grecilor va fi cruntă.

Epopeea prezintă, de fapt, episodul ce poate fi numit „Mânia lui Ahile”, cel mai viteaz dintre greci, împotriva lui Agamemnon, marele conducător, și retragerea lui de pe câmpul de luptă. Moartea lui Patrocle, ucis de Hector, îl determină pe erousă reia armele pentru a-și răzbuna prietenul.

“Iliada” se termină cu victoria lui Ahile împotriva lui Hector, vajnicul apărător al Troiei, și rugămintea lui Priam de a i se înapoia trupul fiului său pentru a primi cinstea cuvenită rangului și faimei sale.

​Pentru 1 IUNIE editura a pregătit alte două volume frumușele pentru micuți: “Ricki, micul salvator, autori: Hanna Muller, Hannah Stollmayer, Carla Swiderski, în traducerea Arinei Elena Alecu și „Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, scris de Andrea Reitmeyer, în traducerea lui Matei Marian Alecu.

Ricki, micul pui de caracatiţă, nu are niciun prieten deoarece, de fiecare dată când întâlneşte pe cineva, el se sperie. Iar atunci când se sperie împrăştie în jur un nor de cerneală. Atunci celelalte animale marine fug îngrozite de el. Într-o zi, când o mică sardine rămâne blocată într-o sticlă, pentru Ricki soseşte clipa cea mare: oare poate acesta să treacă peste timiditatea lui şi să o salveze?

 

În cartea Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, personajul principal, Karl, s-a săturat să se ascundă tot timpul. Şi-ar dori să fie şi el înfricoşător ca un şarpe sau admirat ca un fluture. Apoi într-o zi, când câteva fiare înfometate se pregătesc să atace nişte lemuri, soseşte clipa cea mare a lui Karl când cameleonii pot face mai mult decât să se ascundă datorită calităților special pe care le posedă. Oare Karl poate să-şi învingă teama şi să salveze lemurii?

Promoția editurii Meteor Press la târg: la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează. 

 


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe