Cele mai noi articole din categoria Cultura

 1 2 3 >  Ultima ›

Adrian Titieni vine la „Dialoguri fără mască”

Teatrul Nottara lansează în luna octombrie proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

Invitatul lunii octombrie este Adrian Titieni, actor de mare succes pe scenă și în film, profesor de Arta Actorului, vedetă de televiziune.

„Fetele Pelican”, în premieră națională, la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara anunță premiera oficială a spectacolului Fetele Pelican, care va avea loc joi, 6 octombrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Spectacolul, regizat de Horia Suru, pe un text al The Wardrobe Ensemble, îi reunește în distribuție pe: Crenguța Hariton, Isabela Neamțu, Sorina Ștefănescu, Alexandra Murăruș / Daria Pentelie, Victoria Cociaș, Alexandru Mike Gheorghiu, Șerban Gomoi / Rareș Andrici, Anda Caropol / Anca Bejenaru, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică. Scenografia este realizată de celebra artistă Doina Levintza, coregrafia îi aparține lui Soph

Comedia de mare succes Fazanul revine la Teatrul Nottara

Spectacolul Fazanul de Georges Feydeau revine în repertoriul Teatrului Nottara, într-o nouă distribuție. Prima reprezentație din această stagiune va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Fazanul este o comedie spumoasă, în care jocul aparenţelor, încurcăturile de tot soiul, imprevizibilul şi răsturnările de situaţie stârnesc hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm ameţitor, astfel că păcălitorul devine foarte uşor păcălit. O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmpl

De ce este limba engleză esențială pentru o viață și o carieră de succes

Copiii sunt expuși zi de zi la informații în limba engleză ce ajung la ei prin intermediul filmelor și serialelor sau al rețelelor de socializare. Nu orice informație pe care o ingerează din aceste surse este însă și constructivă pentru ei, în condițiile în care au în plan o carieră cu deschidere internațională.

Este indicat ca cei mici să înceapă să o limbă străină în sisteme de predare profesionale și cu metode adaptate vârstei lor. În acest mod, spun specialiștii de la Shakespeare School, informația se sedimentează corect în cr

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții CĂDEREA FRANȚEI de Julian Jackson

„O carte bine scrisă, de impact și foarte ușor de citit. Jackson propune o perspectivă plină de acuitate și prospețime, cititorul fiind atras direct în acțiune și atmosferă.”  (Robert Gildea, Universitatea Oxford)

Reputatul istoric Julian Jackson realizează portretul fidel al unuia dintre cele mai dramatice momente ale istoriei secolului XX. Considerată, în Al Doilea Război Mondial, un bastion inexpugnabil al Aliaților în confruntarea cu Germania nazistă, Franța avea să cadă sub loviturile lui Hitler în numai șase săptămâni.

glo™ aduce „Roșu, galben și albastru" la Art Safari 2022

Timp de trei luni, iubitorii de artă au ocazia să descopere cea mai așteptată expoziție a anului, Pavilionul Contemporan din cadrul Art Safari 2022, care aduce prin glo™ prima expoziție personală a tinerei artiste Irina Dragomir. „Roșu, galben și albastru”, culorile primare, unice prin existență, reprezintă bucuria de a trăi și o doză de umor și farmec. Expoziția face parte din campania #RebelsWithACause, o inițiativă pe care glo™ a lansat-o în 2021 cu scopul de a sprijini creativitatea și imaginația artiștilor ca parte a misiunii brandului.

Toți ne dorim lib

Opera Națională București vine în întâmpinarea artiștilor din Ucraina

În aceste momente de grea încercare, în primul rând pentru valorile libertății pe care prima scenă lirică le împărtășește și susține cu tărie și fermitate, în semn de solidaritate, Opera Națională București s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiștilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean.

Departamentul de Balet al Operei Naționale București le-a primit în aceste zile cu toată deschiderea și prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva și Lara Paraschiv, ambele din Odesa, cele două alăturându-se programului de studiu și repeti

Povestea de dragoste din viață, transpusă pe scenă într-una din cele mai frumoase povești de iubire din istoria operei – „La Bohème” de Puccini

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

În rolul Mimì va fi invitată soprana Paula Iancic care a făcut parte din grupul de tineri artiști ai Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, unde a avut opor

Sonată de toamnă, în premieră pe țară, la Teatrul Nottara

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunțe premiera spectacolului Sonată de toamnă de Ingmar Bergman (traducerea: Monica Andronescu), o montare în premieră pe țară, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuție fac parte: Victoria Cociaș, Laura Vasiliu, Sorina Ștefănescu și Dan Bordeianu. Decorul este semnat de Ștefan Caragiu, costumele, de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica originală, de Alexandru Suciu. Reprezentația este programată sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin.

Una dintre cele mai c

Expozițiile călătoresc

Art Safari Airport Museum găzduiește, începând cu 25 noiembrie, o serie nouă de lucrări. Acestea fac parte din expoziția „Călătoriile lui Iosif Iser”, aparținând Muzeului Național de Artă al României.

Expoziția, parte a programului ”Destination: Art!”, cuprinde lucrări ce reprezintă peisaje realizate în cursul călătoriilor făcute în Turcia, Franța, Spania și România de pictorul Iosif Iser (1881-1958), de la nașterea căruia se împlinesc în acest an 140 de ani. După ce au fost admirate întreaga vară la Palatu


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe