Cele mai noi articole din categoria Editorial

 1 2 3 >  Ultima ›

Farmecul pasiunii

Pasiunea e cea care ne conduce şi animă la început de drum. Unii o simt o viaţă, alţii sunt mistuiţi şi devoraţi de ea. Mai sunt şi oameni care trec nepăsători pe lângă ea.

Ce aş putea spune despre pasiune? Că sunt o femeie obişnuită. Cu o iubire imposibilă în inima mea, cu gânduri nemărturisite nici măcar mie.

Îndrăgostiţi de iubire

Este luna iubirii, cu sărbătorile ei mult aşteptate, în special de cei îndrăgostiţi. Şi, fie că luăm în seamă sărbătoarea romantică împrumutată de peste hotare, fie că o celebrăm pe cea autohtonă, traversăm această lună cu gândul la iubire şi purtând în suflet chipul cuiva drag.

Dar revenind la iubire - căci pe ea o celebrăm luna aceasta - s-a constatat că romanele şi filmele de dragoste ne fac pe mulţi să credem în ceea ce citim sau vedem şi să fim convinşi că adevărul este negreşit în replicile personajelor respective. Precum copiii,

Haideți, vă rugăm, să-l ajutăm pe Andrei!

Andrei Coman are trei ani și nouă luni. E un băiețel frumos și dulce, ca toți copiii din lume. Dar, spre deosebire de alți micuți de vârsta lui, nu se poate bucura pe de-a-ntregul de perioada miraculoasă a copilăriei, pentru că a fost diagnosticat, la scurtă vreme după startul său în viață, cu o afecțiune care umbrește zilele multor familii: autism.

Părinții lui Andrei au primit vestea în vara anului 2014, când băiețelul avea doar un an și 11 luni. În urma evaluării psihologice iniţiale, Coman Andrei a fost diagnosticat cu „tulburare pervazivă de dezvolt

Reverie de toamnă

De câte ori ai simţit că ceva s-a rupt? De câte ori ai văzut pasiunea zburând pe fereastră fluturând aripi diafane? Şi ai privit în urma ei disperată că nu ştii dacă se va mai întoarce vreodată?

Apoi te-ai aşezat pe marginea patului, ţi-ai dus pumnii la tâmple şi ai plâns cu lacrimi invizibile gândindu-te de ce ţi s-a întâmplat tocmai ţie După o vreme însă, rana începe să se cicatrizeze, găseşti un surogat, o metadonă şi te gândeşti că nu e totul pierdut. Poate că perfecţiunea chiar stă în moderaţie.

Unde poate duce dreptul la liberă exprimare

În ultima vreme, atât internetul cât și mass-media sunt invadate de așa-zise știri aflate în căutarea „senzaționalului”. OTV a devenit cumva, dintr-o televiziune luată inițial peste picior de cei cu IQ mediu și ridicat, un simbol al noului mod ideal al prezentării știrilor, o paradigmă, dacă vreți, în prezentarea noutăților, un model. Cuvântul „senzațional” este folosit mult prea des și într-un fel mult prea aiurea ca să mai însemne ceva, pierzându-și adevărata sa semnificație.

Cum de s-a ajuns la acest lucru&nbs

La Multi Ani 2015!

În anul care vine,  Vreau timp. Și vreau, Mai mult din mine.  Să mi se-ntâmple iar,  O prima noastră dată, Să-nvăț să cred, De parcă, N-am pierdut nimic, Vreodată.  Să te găsesc ascuns, Într-o scrisoare. Să te citesc, Atent, Și cu răbdare.  În anul care vine  Vreau timp... cu tine... și cu mine!

La Multi Ani tuturor și fie ca în 2015 dorințele mele și ale voastre să se împlinească!

A trecut încă un an!

Doamne, uite, a trecut

Înc-un an și ce-am avut?!

România, ţara neiubită

Toti se inghesuie sa explice cat de mult iubesc si de ce iubesc ei Romania. De cateva zile, si ma astept ca astazi sa atingem apoteoza, unde te intorci te sufoci intr-un patriotism cleios si dulce ca serbetul. Si daca toata lumea o iubeste atat de mult, de ce arata Romania ca o tara total neiubita de romani? Caci daca ar iubi-o, politicenii n-ar fura-o cat si cum pot. Daca ar iubi-o, ar gandi pentru ea strategii si proiecte, nu i-ar mai trada viitorul cu fiecare gest si fiecare decizie. Daca ar iubi-o ar promova competenta si concurenta, i-ar dramui cu atentie banii, ar infrumuseta-o, nu ar

Paştele în Europa

Cu minutarele potrivite la ceasul sărbătorii, Europa se găteşte şi ea, de Paşte, ca fata mare la măritiş.

Din colecţia de cutume de familie (suntem doar o mare familie) am decupat câteva datini simpatice ţinute de surata Europa. Cui îi plac, să le importe. Schimbul intercomunitar e sănătos dacă tot am prins gustul vacantelor de  departe de casă (noi ştiam că familia se adună de pe drumuri în jurul ouălor roşii) şi a nopţii de Înviere la Roma.   Finlanda. Sărbătorile din ţara celor 1000 de lacuri mizează pe distracţie; excepţie face Paştele care îş

În prag de primăvară

Primăvara din noi are legătură cu cei dragi. Dacă sufletul are pentru cine să tresară, dacă ochii au pentru ce să zâmbească, atunci primăvara poate veni în orice clipă.

Iar dacă într-o zi ni se pare că găsim mai greu rostul nostru aici, nu înseamnă decât că am încetat să dăruim şi astfel fluxul iubirii a fost întrerupt din cauza noastră.


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe