Darul meu de Crăciun

Mie îmi place Crăciunul! Simt o bucurie nespusă pentru că aşterne asupra întregii omeniri un val de bunătate şi plăcere, ca într-o copilărie veşnică, lipsită de griji.

Îmi place că presimt bucuria Crăciunului şi spiritul lui care se strecoară uşor, în particulele reci de aer de la începutul lunii decembrie şi se metamorfozează în fluturi de zăpadă până în Ajun.

Îmi place de Crăciun să ascult colinde şi George Michael şi sunt sigură că peste ani, când voi fi căpătat acea seninătate a sufletelor ce înţeleg lucrurile mai presus de evidenţe, tot colinde voi asculta.

Îmi plac luminiţele multicolore şi târgurile de Crăciun şi faptul că peste tot răsună colinde şi miroase a vin fiert, că putem trăi clipe, poate puţin desuete, dar inedite şi pline de bucurie.

Ador faptul că încă de la începutul lui decembrie visăm la sărbătoarea de Crăciun, ne facem planuri concrete despre locul şi felul în care îl vom petrece, cumpărăm brazi şi cadouri, le împachetăm frumos şi aşteptăm ca în seara de Ajun să ni se scurgă o minune pe sub bradul împodobit cu beculeţe multicolore.

Şi totuşi ar fi o greşeală să-mi deschid inima cu adevărat pentru că nu avem niciodată timp, în această perioadă a curăţeniei generale, a cumpărăturilor sau din cauza miilor de cuvinte pe care le auzi într-o singură seară, la o singură petrecere.

 
De aceea, în fiecare an de Crăciun îmi ofer sinceritatea ca pe un cadou de preţ doar celor aleşi, acelora puţini care au avut timp, cândva, să-mi înveţe limba, să-mi priceapă sufletul şi să-mi asculte inima.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe