Darul meu de Crăciun

Îmi place Crăciunul! Mă bucură şi mă entuziasmează pentru că aşterne asupra întregii omeniri un văl de bunătate şi plăcere, ca într-o copilărie veşnică, lipsită de griji.

Îmi plac constantele frumoase din viaţa mea. Îmi place că pot presimţi bucuria Crăciunului, că spiritul lui se strecoară uşor, uşor în particulele reci de aer de la începutul lunii decembrie şi se metamorfozează în fluturi de zăpadă până în Ajun.

Îmi place de Crăciun să ascult Frank Sinatra, Ella Fitzgerald şi George Michael şi sunt sigură că peste ani, când voi fi căpătat acea seninătate a sufletelor ce înţeleg lucrurile mai presus de evidenţe, tot pe ei îi voi asculta.

Ador frumuseţea târgurilor de Crăciun şi faptul că în Bucureşti am descoperit mici spaţii în care răsună colinde şi miroase a vin fiert, iar oamenii se minunează că au apărut astfel de locuri şi în România. Mă minunez şi eu, parcă mai ieri ascultam colindele de la târgul din faţa Primăriei vieneze şi mă întrebam când voi putea trăi şi la noi asemenea clipe puţin desuete, dar liniştite şi pline de bucurie.

Mi se pare înduioşător faptul că încă de la începutul lui decembrie visăm la Crăciun, ne facem planuri concrete, cumpărăm brazi, luăm cadouri, le împachetăm frumos şi aşteptăm liniştiţi pe canapea, în sufragerie, în seara de Ajun să ni se scurgă o minune pe sub bradul împodobit cu beculeţe multicolore.


Să-mi deschid inima cu adevărat ar fi o greşeală, pentru că nu avem timp, în această perioadă a curăţeniei generale, a cumpărăturilor, a vizitelor primite de la toată lumea, a miilor de cuvinte pe care le auzi într-o singură seară, la o singură petrecere.
 
De aceea, zâmbesc uşor şi îmi ofer sinceritatea ca pe un cadou de preţ doar celor aleşi, acelora puţini care au avut timp, cândva, să-mi înveţe limba, să-mi priceapă sufletul şi să-mi asculte inima.

Vă urez lumină lină, iubire miracol şi Sărbători fericite!Autor: Luminita Iliescu

 1. MosCraciun
  12-11-2009 00:00

  HO! HO! HO! Cu bucurie noaptea sfanta va sa vie in curand si sub bradut am sa pun gandul bunut in cadou impachetat adus tie cu mult drag!!!! HO!
 2. Luminita
  12-11-2009 00:00

  Te astept Mos Craciun! Te astept! Am fost cuminte...!
 3. iris
  12-11-2009 00:00

  cam de pe la inceputul lui decembre am o stare de bine. atunci cand nu am toane.. dar toata aceasta stare de bine, datorata apropierii Sarbatorilor, se duce dracu din cauza curateniei prilejuite, paradoxal, tot de apropierea Sarbatorilor !! ...si oricat ai explica inutilitatea monstruasei actiuni, nu o scoti la capat defel, ba chiar esti categorisit "putoare" . stai, frate, daca facui smotru d-ala corespunzator (geamuri, faiante, usi, ordine in sosete, perdele, etc) prin noiembrie, de ce puii mei tre' sa fac asta si in decembrie??? si cel mai frecvent raspuns este "c-asa trebuie" !!! anost si irelevant raspuns. iar dupa ce bagi ca sclavu' 3 zile la rand zau daca-ti mai arde sa faci balalau cu carnati si soric. ...si, cica, e Sarbatori...
 4. Luminita
  12-11-2009 00:00

  'da ai uitat bradul, cadourile, colindele, surprizele... combinate cu albul fulgilor de nea... cu o tuica fiarta si muuuuuulte bunatati, hai ca nu-i asa rau !


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe