Farmecul pasiunii

Pasiunea e cea care ne conduce şi animă la început de drum. Unii o simt o viaţă, alţii sunt mistuiţi şi devoraţi de ea. Mai sunt şi oameni care trec nepăsători pe lângă ea.

Ce aş putea spune despre pasiune? Că sunt o femeie obişnuită. Cu o iubire imposibilă în inima mea, cu gânduri nemărturisite nici măcar mie.

A devenit cumva o obişnuinţă să sper fără speranţă, să iubesc fără iubire, să visez cumva fără sens şi rost, într-o inerţie a unei iubiri imense.

Mereu avidă de un suflet cald şi o iubire imensă, nu m-am gândit prea mult fiind  imobilizată de propriile-mi temeri şi trăiri.

Nu aş putea să spun exact ce s-a întâmplat...

Construisem un zid în jurul meu, înalt şi aparent inaccesibil. Eram liniştită pentru că încercaseră destui să îl doboare fără succes.

Eram pe gânduri, trăiam în lumea mea şi brusc a aprărut ceva sau cineva de nu ştiu unde. Nu ştiu nici azi să spun cum a reuşit.

E ca un vis, asta-mi tot spun de ceva timp. Visul a reuşit să dărâme zidul pentru mine, iar el s-a apropiat uitându-se atent la inima mea.

Crezusem că numai eu pot s-o văd, crezusem că apusul trăirii de o viaţă a distrus viaţa inimii, că miile de bucăţi de inimă nu-şi vor găsi bătaia de pasiune.

Am fost atât de uimită încât am uitat pentru un timp să înţeleg. Apoi văpaia pasiunii s-a întins precum un incendiu devastator. Şi nu ştiu încă dacă mă număr printre cei devoraţi şi mistuiţi de ea.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ce am purtat la întâlnirea cu foștii colegi de facultate

Începutul verii mi-a adus un eveniment pe care l-am așteptat cu multă bucurie, întâlnirea cu foștii colegi de facultate. M-am gândit mult cum ar fi potrivit să mă îmbrac, am deja o vârstă, ven... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot