Incertitudini

Mi s-a părut adesea, nepotrivit, să vorbesc despre relaţii.Despre cele trecute păstrez amintiri frumoase pe care prefer să le ţin doar pentru mine. Să vorbesc despre cele viitoare doar mi-aş limita posibilităţile.

O relaţie prezentă, în care cred, este una vie. Este cea în care mă regăsesc în fiecare clipă şi fiecare clipă este diferită de precedenta. În care nu mă întreb dacă sunt fericită.

Ar fi un timp ocupat cu dileme inutile în defavoarea unor momente împreună care merită trăite. De altfel, am încetat de multă vreme să încep propoziţiile cu: «Ce ar fi dacă... ?  sau De ce... ?» 

Scenariile făcute în mod conştient sunt lipsite de perspectivă. Sunt creaţii ale stărilor interioare şi nu au suport real.
 
Cred că mintea este limitată creativ şi că viaţa de multe ori îţi oferă cu mult mai multe posibilităţi.
 
Acceaşi viaţă îţi închide uşa când eşti convins că ai dat lovitura sau dimpotrivă, în cele mai negre situaţii, îţi oferă drumul către ieşirea din impas.

Am învăţat să mă opresc atunci când am luat viteză prea mare şi am învăţat să merg înainte atunci când toată lumea îmi spune să stau, dacă aşa simt eu că e bine.

Trecem prin viaţă cu senzaţia că ar mai fi fost ceva de adăugat până la situaţia de astăzi. Sau că a fost un moment în care am fi putut alege diferit. Sau dacă am fi încercat, dacă am fi spus, dacă am fi plecat… sau rămas…

Însă nimic nu mai poate fi schimbat, iar tot ce ne rămâne de făcut este să evaluăm conştient, prezentul.
 
Pentru că ar fi păcat să ne îndoim până şi de el. 

Autor: Luminita Iliescu

  1. marco04308
    11-02-2009 00:00

    " Insa nimic nu mai poate fi schimbat, iar tot ce ne ramane de facut este sa evaluam costient, prezentul. " Da, sa pretuim ce avem, slefuiti de- ntamplarile trecutului, cu speranta masurata, constienti de acele limite de care vorbeai ( "mintea este limitata creativ ", dupa cum, orice univers cunoscut este limitat ) Doar impliniri iti doresc, in timpul prezent continuu. M.


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe