Je ne regrette rien

Oare de unde vin regretele? Din faptul că încercăm să facem ceva şi greşim sau vin din faptul că nu am încercat şi ne întrebăm cum ar fi fost dacă...

 
Viaţa are prea puţin sens fără iubire. Iar noi suntem invitaţi în această arenă periculoasă, unde posibilităţile de a eşua sunt infinite.
Regretele vin din eşecuri, dar şi din pasivitate, indiferenţă, frică sau din faptul că da, am încercat, însă nu cum ar fi trebuit, şi rezultatul nu este cel pe care l-am aşteptat.
 
  
Uneori, regret un cuvânt nespus, regret o vorbă aruncată cu răutate, regret un gest nefăcut, regret o mângâiere neoferită, regret timpul pierdut, regret anticipat timpul pe care îl voi pierde, regret cearta aceea stupidă, regret că nu spun "te iubesc" suficient de des unei persoane.
 
 
Alteori, regret un telefon dat, un mesaj scris sau o ocazie unică pierdută pentru totdeauna, regret că îmi pasă, regret că văd mai mult decât ar trebui, regret... că regret atât de mult.
 
 
Şi mă întreb dacă există o viaţă fără regrete? Unde o fi?
 
 
Dar poate că nu lăsăm acea muzică magică din noi să se audă din cauza zgomotelor din interior. A urma muzica din tine înseamnă a face întâi linişte şi a te uita mai atent în sufletul tău. Pentru că acolo ai toate răspunsurile legate de ceea ce îţi doreşti cu adevărat de la viaţa ta: ce relaţie de cuplu îţi doreşti, ce meserie te împlineşte, ce îţi face plăcere să faci în timpul liber şi de unde să te încarci cu resurse.
 
 
Eu am privit mai atent în sufletul meu şi am găsit amintiri rătăcite într-o lună pierdută din vară, un august… ciudat şi în acelaşi timp tandru, iubiri pierdute şi regăsite, gânduri uitate… poveşti ale trecutului. Şi multe... greşeli.  
 
Şi am descoperit că, de fapt, nu am niciun regret! Greşelile mi-au folosit şi m-au ajutat.Chiar dacă am suferit din cauza lor. Datorită lor am reuşit să-mi deschid aripile şi să-mi iau zborul.
 

Şi mai ştiu că odată făcute, nu le voi mai repeta niciodată!

Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe