Lumini şi umbre

De atâtea ori am auzit vorbindu-se despre fericire, despre iubire sau despre prietenie. Vorbim adesea despre ele, dar nu facem mai nimic pentru ca gândurile calde şi frumoase să devină realitate.

În viaţa reală fericirea declarată naşte texte mustind de frustrare sau resentimente. Adesea, iubirea care ar fi putut fi minunată se disipează odată cu locuitul împreună, iar prietenia de care am făcut paradă, de cele mai multe ori, se dovedeşte a fi «o simplă cunoştinţă».

Preferăm varianta unei iubiri ideale, inexistente, în locul omului de lângă noi. În realitate, există un om care poate fi iubit. Un om care merge în ritmul nostru. Care ne întinde mâna la greu şi care ne ascultă când avem nevoie de asta. Şi pe care nu ştim să îl vedem pentru că ne-am obişnuit ca el să fie deja acolo.

Ne-am obişnuit doar să primim. Ca şi cum celălalt n-ar avea niciun fel de sentiment. Ca şi cum, pentru faptul că îi facem onoarea de a-l avea în preajmă, ar trebui să plătească cu ore întregi de răbdare şi toleranţă.

Iar în ziua în care el pleacă, ne dăm seama că ar fi fost perfect. Că, în mod evident, ne-a iubit pentru ceea ce suntem. Un om care nu a cerut nimic în schimbul iubirii şi a ales să plece pentru că noi nu am avut nimic de oferit.

Căutăm de atâtea ori în alţii ceea ce noi nu suntem capabili să oferim. Vorbim minunat despre iubire, dar ne sunt străine gesturile de tandreţe sau privirile radioase.

Pedepsim fără milă orice neînţelegere şi povestim despre iertare... Elogiem viaţa în fiecare secundă şi mai aprindem o ţigară…

Şi de ce nu? La urma urmei, cuvintele nu costă nimic şi sunt atât de frumoase... Dar din păcate, ele nu pot înlocul realitatea, şi nici viaţa.

Autor: Luminita (Elya)

  1. algocalmin
    09-03-2009 00:00

    "pentru că noi nu am avut nimic de oferit" hmm... Sunt, exista persoane ce nu au nimic de oferit si nu poti sa le condamni, precum exista persoane ce au si pot oferi dar nu o fac. De ce? As spune calipseste un soi de educatie/experienta: nu vedem, nu apreciem, nu rasplatim eforturile celui de langa noi. De aici incepe sfarsitul... Si ar mai fi si altele. Oare nu detaliile fac diferenta?
  2. elya
    09-03-2009 00:00

    intotdeauna "idealul" va face o concurenta serioasa realitatii


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe