Mereu de la capăt

Îmi place s-o iau de la capăt atunci când, din punctul meu de vedere, nu se mai poate merge înainte. Nu-mi place să mă obişnuiesc cu oamenii care nu-mi surâd, alături de care nu pot să împletesc o poveste cu happy-end.

Nu-mi plac lucrurile către care mă îndrept cu paşi leneşi, timizi, chiar dacă începuturile sunt cele mai vesele clipe dintr-o viaţă, umbrite doar de sfârşituri care se prelungesc, nevăzute, în frumuseţea proaspătă de după punctul relativ.

De fiecare dată când o iau de la capăt, îmi propun să nu mă uit înapoi decât pentru a învăţa, exorcizându-mi din minte şi din suflet orice sentiment de remuşcare, dor sau regret.

Îmi propun, conştiincioasă, să închid ochii şi să-mi astup urechile în eventualitatea în care trecutul îşi va face loc în sufletul meu sub formă nu de dorinţă, ci de dor indescifrabil, iraţional, şi să sorb cu nesaţ din cupa prezentului, singurul care contează, până la urmă.

It’s a perfect day, îmi spun. Şi mă străduiesc să-mi fac cele mai luminoase planuri, să mă las copleşită doar de cele mai îndrăzneţe gânduri, să le spun verde-n faţa prietenilor care m-au rănit, să şterg toate pozele care îmi aduc aminte de locuri dureros de frumoase, să-mi triez telefoanele cărora le răspund şi să mă înconjor de sinceritate, o sinceritate desuetă, prea puţin veridică, dar cât se poate de reală.
Acum îmi propun doar să fiu eu însămi. Voi continua, probabil, să cred în aceleaşi lucruri, să iubesc aceeaşi oameni, să mă arunc orbeşte în aceleaşi pasiuni, să-i dau uitării pe cei care încearcă să mă facă să mă simt mai puţin eu. Şi să mă bucur doar de viață și de cum palpită în aer, din nou, primăvara!

Autor: Luminita Iliescu

 1. Valin
  04-08-2010 00:00

  Da, mereu de la capat, mereu bine si cu curaj. Esti un bun exemplu. Multumesc. Am urmat recomandarile tale si azi am participat la "Joi, mega JOY", f frumos, deosebit.
 2. Valin
  04-08-2010 00:00

  Si eu am simtit deseori ca altii ma vor a fi mai mult ei, decit eu, cind numai adevarurile lor erau vii, cind numai gindul lor exista.
 3. Marius
  04-08-2010 00:00

  nu chiar in totalitate de la capat...poate unele parti, doar.


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe