În prag de primăvară

Primăvara din noi are legătură cu cei dragi. Dacă sufletul are pentru cine să tresară, dacă ochii au pentru ce să zâmbească, atunci primăvara poate veni în orice clipă.

Iar dacă într-o zi ni se pare că găsim mai greu rostul nostru aici, nu înseamnă decât că am încetat să dăruim şi astfel fluxul iubirii a fost întrerupt din cauza noastră.

Timpul vindecă. Până şi lucrurile care ai fi crezut că au rădăcini adânci.  Uitarea şi indiferenţa acoperă fragmente de trecut.

Dar între ele, descoperi că anumiţi oameni rămân acolo, aşa cum îi ştiai. Neschimbaţi, neclintiţi din amintirile tale bune.

E meritul lor pentru locul pe care au ştiut să-l câştige în sufletul tău sau, poate, au venit atunci când trebuia.

Cum poţi individualiza un om mai bine decât prin ceea ce înveţi să faci raportându-ne la prezenţa lui în viaţa ta? Nu neapărat fizică, nu neapărat permanentă, dar de referinţă. Ca un punct de reper care te ajută din când în când. Atunci când, de fapt, ai nevoie.

Zborul îl învăţăm, fiecare, de unul singur. Dar nimeni nu poate spune că nu a existat măcar un om pe care să-l fi admirat mai întâi.

 
(sursa:cuburileangelei.blogspot.com)

Autor: Angela

 1. Valin
  15-03-2011 01:03

  Florin Chilian - Chiar daca
 2. Valin
  30-11--0001 00:00

  Uneori timpul nu vindeca si ranile, ramine uneori o cicatrice mai adinca decit am crezut, decit am fi vrut; Uneori uitarea ne ajuta; Uneori incercam prin indiferenta sa ne tamaduim asteptarile. Cindva, in primavara, o fata mi-a spus ginduri tulburatoare, insa eu am ales sa plec si sa nu-i darui...
 3. Lumi
  30-11--0001 00:00

  Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru... si posibilitatea de a alege.
 4. Valin
  30-11--0001 00:00

  Si alegem nepotrivit citeodata, caci prin optiunile noastre la rindu-ne aducem suferinta, alegerea ....cum o facem...ce e important ....ce conteaza acum....ce va fi in viitor.....si noi ne vom schimba, sa nu uitam, insa o facem si .....permanenta e numai schimbarea. O stuatie oricit ar fi de buna sau de rea, ea se va schimba in timp.
 5. Valin
  30-11--0001 00:00

  Sunt clipe cind sufletul ne este gol, flamand si pustiu; cind arde si asteapta sa fie gustat, cind orele trec uscat,; pot apare oameni, cum spunea Octavian Paler pentru o vara, o seara sau o viata
 6. Lumi
  30-11--0001 00:00

  Cata dreptate ai... omul este o fiinta "sociabila" si nu poate trai singur. Cel mai adesea, fericirile si nefericirile ne sunt legate de ceilalti oameni, care pot sta cu noi, asa cum spui, o vara, o seara sau o viata.
 7. Valin
  30-11--0001 00:00

  Sunt ceasuri de cumpana aceasta zi, avem credinta ca Adevarul si Viata mereu izbindeste. E Vinerea plina de taine. Lumina este.
 8. Valin
  30-11--0001 00:00

  Tuturor Paste fericit. Mereu numai Lumina va stapani.
 9. dorin
  30-11--0001 00:00

  Primavara, viata, totul incepe cu El. Paste fericit si plin de Lumina tuturor!
 10. Valin
  30-11--0001 00:00

  Hristos a inviat !
 11. anna rain
  30-11--0001 00:00

  Ce stii tu, Doamne?! Ca inima le bate-n piept Ca lumea vor sa o rastoarne si sa priveasac-n fata , drept?! E dansul lor, asa, frenetic Cu ascutime in priviri Cu -alunecari si piruete ca-n viata..cu mii de trairi... E dansul lor si nu opri aceasta vraja Stai langa ei, ii poti privi Vegheaza-i, fii de straja!! Caci doar Tu singur poti sa dai magie si putere speranta pentru viata si calda mangaiere. .Si-atuncea dansul le va fi Prieten totdeauna Caci cu ei se vor roti Si soarele si luna.... Hristos a Inviat!
 12. Lumi
  30-11--0001 00:00

  Adevarat a Inviat!
 13. Valin
  30-11--0001 00:00

  Anna Rain, sarut mainile. Foarte frumoase ginduri, foarte frumoase. Multumesc. Lumi, sarut mainile. La fel si pentru tine, multumesc pentru gindurile frumoase. Dorin, salut. Si eu ma gindesc la fel ca viata este El.Sa ne fie precum spui. Multumesc.


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ce am purtat la întâlnirea cu foștii colegi de facultate

Începutul verii mi-a adus un eveniment pe care l-am așteptat cu multă bucurie, întâlnirea cu foștii colegi de facultate. M-am gândit mult cum ar fi potrivit să mă îmbrac, am deja o vârstă, ven... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot