Îndrăgostiţi de iubire

Este luna iubirii, cu sărbătorile ei mult aşteptate, în special de cei îndrăgostiţi. Şi, fie că luăm în seamă sărbătoarea romantică împrumutată de peste hotare, fie că o celebrăm pe cea autohtonă, traversăm această lună cu gândul la iubire şi purtând în suflet chipul cuiva drag.

Dar revenind la iubire - căci pe ea o celebrăm luna aceasta - s-a constatat că romanele şi filmele de dragoste ne fac pe mulţi să credem în ceea ce citim sau vedem şi să fim convinşi că adevărul este negreşit în replicile personajelor respective. Precum copiii, mulţi simţim nevoia de poveşti.
 
Toate comediile romantice vorbesc despre un EL şi o EA care, în final, ajung să aibă o poveste de dragoste frumoasă şi împlinită, trecând peste toate obstacolele inerente unei intrigi de acest tip.
 
Experţii unei universităţi scoţiene consideră că aceste comedii romantice ne modifică percepţia legată de dragoste şi relaţia de cuplu, impunând standarde greu de atins.
 
Ne facem o imagine asupra dragostei, iar mai apoi încercăm să o trăim pe baza acelei imagini. Dar nu numai imaginea dragostei o contrafacem, ci şi imaginea partenerului. Vedem persoana de lângă noi aşa cum am vrea să fie, mai mult decât aşa cum este, iar atunci când apar problemele ne întrebăm de ce nu am ales un alt EL, cu care probabil ar fi fost mai bine?
 
Putem vorbi despre iubire şi putem scrie o mie de cărţi despre ea, dar iubirea diferă pentru fiecare om în parte, căci ea trebuie mai întâi experimentată. Iubirea nu este un concept, este o stare de spirit, o modalitate de a acţiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acţiune.
 
Se întâmplă să iubim pentru că iubim iubirea şi nu persoana pe care susţinem că o iubim. Nu persoana ne înnebuneşte atât de mult, cât ideea de a fi capabil de o pasiune atât de puternică, dar atât de distructivă până la urmă.
 
Sunt şi momente când nu ai niciun dubiu că îl iubeşti pe EL, pentru că este el şi nimic mai mult şi nu îţi doreşti poveşti siropoase, ci doar să te topeşti în braţele lui.
 
Ideal ar fi însă să ne îndrăgostim de cineva care să nu ne trădeze, care să ne fie fidel, care să viseze împreună cu noi… de cineva care să fie aşa cum ne-am aşteptat şi care să ne iubească aşa cum nici nu ne-am imaginat.
 
Şi cred că e posibil şi în totalitate realizabil pentru că nu degeaba se spune că "viaţa bate filmul".

Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot