Reverie de toamnă

De câte ori ai simţit că ceva s-a rupt? De câte ori ai văzut pasiunea zburând pe fereastră fluturând aripi diafane? Şi ai privit în urma ei disperată că nu ştii dacă se va mai întoarce vreodată?

Apoi te-ai aşezat pe marginea patului, ţi-ai dus pumnii la tâmple şi ai plâns cu lacrimi invizibile gândindu-te de ce ţi s-a întâmplat tocmai ţie
După o vreme însă, rana începe să se cicatrizeze, găseşti un surogat, o metadonă şi te gândeşti că nu e totul pierdut. Poate că perfecţiunea chiar stă în moderaţie.
 
Călătorind în lumea mea imaginară, în locuri pierdute parcă în timp, îngheţate într-o epocă ce a existat undeva, cândva, într-un trecut de poveste gri şi industralizată, am descoperit un loc fermecător, cu mobilier ales cu bun gust şi atmosferă intimă.
 
Am intrat şi am aşteptat... Am aşteptat pasiunea... L-am aşteptat pe el... Am sperat şi fremătat.
 
Un ciocănit discret la uşă mi-a făcut inima să tresalte. Secundele treceau parcă mai încet cât mă îndreptam spre uşă. Am deschis şi el a intrat.
 
Un nor delicat de parfum îmbătător a purtat în cameră o apariţie desprinsă din tiparele basmelor cu Făt-Frumos, mirosind a scorţişoară şi strălucind precum un luceafăr în noaptea mea de catifea neagră.
 
I-am atins timid pielea cu un sărut tandru iar el mi-a şoptit cu o voce ce mi-a sunat precum o simfonie să îi ofer câteva clipe.
 
Şi parcă au trecut ani, secole, epoci... Inima îmi bătea nebuneşte şi nu ştiam de ce. O mişcare mă face să întorc capul, iar priveliştea mi-a făcut inima să se oprească. Timpul a stat pe loc, simţurile au început să alerge.
 
Părul negru, precum cel mai negru abis, un tors bine lucrat cu braţele puternice, şoldurile ferme... toate mi-au trezit fantezii, insticte şi dorinţe pe care nu mai ştiam că le am.
 
I-am mângaiat umărul puternic, i-am sorbit virilitatea parfumată şi m-am îmbătat cu ea.  Iar el m-a luat în braţe şi m-a dus în lumea lui. I-am stat la picioare şi i-am venerat fiinţa... temătoare, tandră şi îndrăgostită.
 
Am tresărit când m-a cuprins în braţele lui puternice şi mi-a atins buzele cu ale lui. Aţi sărutat vreodata un trandafir după ploaie? Aţi simţit fiori pe şira spinării? Aţi vrut să se oprească timpul şi să nu mai existe nimeni în lume în afară de voi? Asta am simţit eu.
 
M-am lăsat în voia lui, iar el s-a lăsat în voia mea. Şi nu am mai avut nevoie de nimic. Foamea, setea şi somnul păreau să nu mai aibă sens. Ne-am iubit nebuneşte ore întregi, ne-am strâns în braţe, ne-am povestit.
 
A fost pur, perfect, de neimaginat... A fost el, bărbatul pe care l-am aşteptat o viaţă până în seara aceea cu parfum aspru de toamnă.
 
 

Autor: Luminita Iliescu

  1. Danny
    09-04-2010 00:00

    :) da...nu conteaza anotimpul..conteaza...el...sau ea...si..perfectiunea momentului...indiferent de zi...luna..ora...sau anotimp...parfumul iubirii...face ca timpul sa se opreasca...chiar daca asa ceva nu e posibil...sunt momentele in care simti ca timpul se opreste...
  2. Soimarul
    09-04-2010 00:00

    Superb spus (sau trait)! Sunt lucruri de care nu te poti desparti lucruri de care esti "flamand"! N-e apropiem de toate aceste simtiri pretioase doar atunci cand acceptam ca le putem pierde. Cu cat le cauti mai mult si te ancorezi mai mult de ele cu atat te fac sclavul lor, iti leaga pasii, te orbesc si iti schimonosesc sufletul!


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot