Spune "Mulţumesc!"

Când Milka mi-a trimis invitaţia de a răspunde unei întrebări simple, de genul: ”Tu cui ai mulţumi azi?”, m-am gândit că este, într-adevăr, o strategie de marketing foarte potrivită pentru delicioasele praline Milka Thank You.

 
Şi că gestul firesc de „a mulţumi” face parte din viaţa noastră, a fiecăruia dintre noi. Suntem fiinţe sociabile; zilnic, venim în contact unii cu ceilalţi  şi este imposibil să treacă măcar o singură zi în care să nu trebuiască să mulţumim cuiva pentru ceva.
 
Consider că sunt un om normal, civilizat; mulţumesc întotdeauna pentru un serviciu care mi se face sau pentru un gest de bunăvoinţă cât de mic. Celor care îmi acordă atenţie sporită le spun întotdeauna „Mulţumesc mult!”, iar prietenilor le „Mulţumesc din suflet!”, pentru că aşa simt.
 
Şi totuşi, mă consider „repetentă” la acest capitol pentru că nu am apucat să mulţumesc omului care poate ar fi meritat cea mai emoţionată recunoştinţă: buna mea mamă.
 
Într-o zi, mama a plecat discret, aşa cum a trăit... iar eu n-am apucat să-i spun cât o iubesc şi cât îi mulţumesc pentru dragostea şi grija ei neobosită, pentru parfumul voalat care mi-a fermecat copilăria, pentru meniul preferat pe care mi l-a servit până cu două zile înainte de a se duce.
 
Este, poate, un paradox faptul că tocmai acelor oameni demni de cele mai sincere mulţumiri nu le mărturisim cât ne-au ajutat să creştem prin înţelegerea lor dezinteresată. Nu că ar fi rău să le mulţumim şi celorlalţi – e chiar necesar şi lăudabil. Dar să nu uităm niciodată că mai ales celor care ne iubesc şi ne ajută necondiţionat trebuie să le spunem „Mulţumesc”!
 
Pentru că, atunci când vom dori s-o facem, ar putea fi prea târziu!


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe