6 școli și Primăria Sectorului 6 participă la campania ”ReciCLARea e totul!”

Nestlé, în parteneriat cu Federația Națională a Părinților Edupart (FNPE) și cu Green Resources Management, lansează un nou proiect educațional sub titlul „ReciCLARea e totul!". Acest proiect de informare și educare a tinerei generații urmărește să crească implicarea în colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Șase instituții de învățământ preuniversitar din București și Primăria Sectorului 6 participă la programul pilot de anul acesta.

Obiectivul proiectului pilot „ReciCLARea e totul!“ este acela de educare a părinților și a copiilor cu privire la colectarea selectivă, de a-i învăța simbolurile specifice fiecărui material reciclabil, de a-i informa asupra impactului pe care îl are asupra mediului înconjurător colectarea necorespunzătoare, de a-i reconecta cu natura pe copiii și adolescenții din școli și licee, de a-i stimula să facă și acasă, și la școală, gesturi simple prin care să o protejeze.

La acest proiect participă câte o școală din fiecare sector al Bucureștiului: Liceul Ion Neculce, Școala Gimnazială nr. 39, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 190, Școala Gimnazială nr. 150 și Liceul ”Tudor Vladimirescu”, precum și Primăria Sectorului 6.

În toate cele șapte locații va fi amplasate câte o stație de reciclare pentru colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Aceste stații au un design special creat în urma unui concurs organizat de Universitatea Națională de Arte București, în colaborare cu FNPE.

”ReciCLARea e TOTUL reprezintă un pas înainte în angajamentul continuu al Nestlé pentru sustenabilitate și reciclare. Dorim să oferim comunității o metodă ușor de înțeles și creativă de a învăța simbolurile care se regăsesc pe ambalajele reciclabile. Am optat pentru o abordare inovatoare care să se alinieze cu deschiderea unităților de învățământ gimnazial și liceal către astfel de inițiative. Copiii vor recunoaște și vor știi cum să valorifice multitudinea de materiale reciclabile, depășind limitele obișnuinței și deschizând calea către un comportament responsabil față de mediu pentru viitoarele generații”, explică Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

Campania din cele șase școli are o componentă puternic interactivă și include ateliere educaționale ce vor fi susținute de către reprezentanți ai organizației Green Resources Management, și la care elevii vor afla noțiuni despre colectarea selectivă, despre cele patru categorii de materiale reciclabile, semnalizarea și culoarea fiecărui recipient de colectare, urmând ca mai apoi să pună în aplicare cele învățate, folosindu-se de cele patru recipiente amplasate în școală.

Elevii vor participa și la un concurs de design de postere de promovare a inițiativei, pentru a le crește gradul de implicare.

Proiectul pilot „ReciCLARea e totul!“ se va încheia pe 14 iunie 2024, odată cu festivitatea prin care vor fi anunțați elevii câștigători ai concursului de postere și al marelui premiu.

Țintele sunt ambalajele flexibile din plastic, dar nu numai! Polietilena și Polipropilena sunt cele mai comune tipuri de plastic flexibil, folosite mai ales în industria alimentară, deoarece au o serie de calități deosebite care ajută la protecție, igienă și siguranță alimentară.

Polietilena (PE-LD) se regăsește în folia de plastic care protejează batonul de ciocolată sau de cereale preferat, paste sau tăiței instant. Se mai regăsește în pungi de plastic, precum și la împachetarea unor produse, jucării etc.

Polipropilena (PP) are un grad ridicat de siguranță alimentară datorită lipsei de toxicitate și rezistenței la temperatură, fiind ideală pentru pungi de plastic pentru alimente, dar și pentru lactate, vase ce pot fi introduse în cuptorul cu microunde, carcase de DVD-uri etc.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe