Supermarketul online Sezamo și-a dublat sortimentul de produse plant-based

Supermarketul online Sezamo, parte a grupului european Rohlik, face încă un pas înainte în angajamentul său de sustenabilitate, pentru o planetă și oameni mai sănătoși, prin dublarea sortimentului de produse plant-based.

Oferta Sezamo include peste 400 de produse gustoase din categoria plant-based, construind astfel cea mai variată ofertă din România, înlocuitoare de lactate și carne, ready-to-eat, dar și cu specific vegan, de la peste 25 de branduri. În plus, mai bine de o treime din sortimentul supermarketului online este vegan-friendly.

Mai mult de o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră cauzate de activitatea umană pot fi atribuite modului în care producem, procesăm și ambalăm alimente, arată un studiu recent ONU.

Produsele plant-based sunt considerate cu potențial mare în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform aceluiași studiu.

Produsele plant-based sunt preparate din legume, nuci, uleiuri, cereale integrale și leguminoase, fără ingrediente de origine animală, sunt gustoase și permit o dietă mai echilibrată, care poate contribui la un stil de viață mai sănătos. Iar asta se reflectă și în obiceiurile de consum ale clienților Sezamo: încă de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, 1 din 4 coșuri de cumpărături conținea cel puțin un produs plant-based.

„Pentru mine, impulsul de a începe să mănânc și produse plant-based a fost când fiul meu de 9 ani s-a întors de la școală și a insistat că trebuie să cumpărăm un burger plant-based. Mi-a spus că a învățat că printr-o alimentație echilibrată, putem ajuta la reducerea CO2 și putem face planeta noastră un loc mai bun. După ce am testat produsele și m-am documentat, am devenit imediat un consumator fidel al alternativelor pe bază de plante. Cu categoria noastră plant-based suntem aici pentru toți oamenii preocupați de viitorul planetei noastre și de un mod de viață mai sănătătos.”, a declarat Tomáš Chadzivasilis, Chief Executive Officer Sezamo România.

Prin intermediul unor parteneriate, printre care Sara Green, unul dintre cele mai cunoscute restaurante vegan din România, dar și cu Sublimmme, restaurant și cofetărie vegană cunoscută pentru prăjiturile lor raw-vegane, Sezamo oferă alimente delicioase pentru toate nevoile alimentare. În plus, Sezamo oferă o întreagă secțiune specializată dedicată veganilor cu burgeri grozavi fără carne de la Beyond Meat, alternativele plant-based de carne de la Moving Mountains și alternative pentru lactate de la peste 20 de branduri, precum NoMoMoo și Verdino.

„Zilele în care clienții noștri mergeau prin mai multe magazine în căutarea de produse plant-based s-au terminat. Am extins sortimentul de produse plant-based pentru a satisface nevoile persoanelor flexitariene și gurmande, care sunt mereu în căutarea unor produse noi, interesante și inovative, care îi pot ajuta să aibă o alimentație echilibrată, la  doar câteva clickuri distanță. Vom continua să creștem această categorie, pentru că ne dorim să sprijinim clienții să își diversifice alimentația și să aducă o contribuție pozitivă la mediu”, a declarat Michael Kaiser, Chief Commercial Officer Sezamo România.

Sezamo și-a dublat oferta de produse plant-based ca parte a angajamentului pentru sustenabilitate, alături de livrarea cu mașini electrice, în pungi reutilizabile făcute din PET reciclat și programul „Save Food”, prin care se lucrează la reducerea risipei alimentare. Astfel, își aduce contribuția pentru o lume mai sănătoasă, prin reducerea amprentei de carbon și oferirea de alternative alimentare sănătoase și gustoase.

Comanda este livrată în 3 ore sau la ora programată, cu fereastră de livrare de 15 minute sau o oră, în funcție de preferințele clienților. În plus, Sezamo oferă „Banii înapoi garantat” pentru eventualitatea în care clientul nu este mulțumit de un produs, fără întrebări suplimentare.

Toate produsele comandate sunt livrate către clienți din depozitul de 12.000 m2 situat în nordul Bucureștiului, care include spații de depozitare ambientală și unități cu temperatură controlată, care permit păstrarea produselor în condiții cât mai bune și reducerea costurile de energie


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Culorile anului 2023 în machiaj

Anul 2023 se anunță memorabil și la capitolul machiaj pentru că tendințele conțin multă îndrăzneală și imaginație. După doi ani în care machiajul a fost mai mult orientat spre îngrijire, în 2023 v

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot