Șamponul nuanțator: ghidul de utilizare, de la A la Z

Șamponul nuanțator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, dar și terifiate. De ce?  Ei bine, acest șampon magic face minuni asupra culorii, dar multe doamne se tem să folosească un astfel de tratament ca nu cumva, din greșeală, să  își strice culoarea. Așadar, iată ce ar trebui să știi despre acest produs, de la A la Z.

La ce este bun șamponul nuanțator?

Șamponul nuanțator este ideal pentru tonurile de blond sau șuvițe, dacă vrei să îți menții culoarea între programări. Știi de ce acest șamponare culoarea mov? Pentru că, pigmentul violet neutralizează culorile calde și oferă părului blond aspectul proaspăt ca după o vizită la salon.

Șamponul nuanțator este esențial la casa oricărei blonde, fie că vorbim de blond auriu sau caramel. Atuul lui? Ține departe culoarea „galben pui” de părul tău.

Cât de des trebuie folosit șamponul nuanțator?

Frecvența utilizării acestui tip de șampon diferă de la un tip de blond la altul. În cazul unui păr auriu, ideal este să îl folosești atunci când firul de păr începe să-și schimbe nuanța, în timp ce pentru părul foarte deschis, vopsit în tonuri reci, șamponul  nunațator ar trebui folosit cu regularitate”, spune Mihai Badin, stilist Wella Professionals. Specialiștii recomandă folosirea acestui produs o dată pe săptămână, în funcție de efectul dorit.

Cât trebuie lăsat pe păr să acționeze?

Dacă luăm două șampoane nuanțatoare, observăm că timpul de acționare diferă pentru că niciun produs nu este identic altuia. Unele pot fi mai puternice, în timp ce altele mai slabe, ceea ce înseamnă că ai nevoie de câteva minute bune pentru diferențe notabile.

Ce se întâmplă dacă folosești șamponul nuanțator pe părul uscat?

Există multe trucuri despre șamponul nuanțator care circulă pe Internet. ”Pentru că părul este mult mai poros atunci când este uscat, produsul nu se absoarbe uniform, iar astfel vei obține efecte diferite și pete. Ideal este să aplici produsul pe părul umed și să-l masezi pentru un finish fără cusur”, ne sfătuiește specialistul Wella Professionals.

Poate fi folosit pe părul închis la culoare?

Ei bine, da. Deși, până de curând, se credea că șamponul nuanțator este doar pentru echilibrarea părului blond, află că acesta poate fi aplicat și pe nuanțele închise de brunet. Pentru un păr închis la culoare, nevoia de a aplica un astfel de produs este rară.

Sfaturi pentru a preveni decolorarea tonurilor de păr

Optează pentru antioxidanți- Poluanții sunt principala cauză a acestor efecte. Atunci când folosești antioxidanți pentru îngrijirea părului, precum colecția ColorMotion+, acest produs poate bloca radicalii liberi, iar astfel ei nu vor mai acționa asupra părului.

Folosește o cască de înot- Clorul este un alt agresor pentru păr, pentru că îndepărtează uleiurile esențiale, îl usucă, iar culoarea se îndepărtează mai repede. Un truc pentru a menține părul sănătos este folosirea unei caschete pentru înot.

Folosește protecție pentru păr- Știm deja că instrumentele de styling și temperaturile crescute ne agresează părul și ne afectează culoarea. Este recomandat să folosești spray pentru protecție termică pentru a crea un scut de protecție asupra acestor factori.

Cum acționează șamponul nuanțator asupra părului alb?

În timp, părul alb tinde să prindă nuanțe de galben, iar acestea pot fi neutralizate cu șamponul nuanțator. Ai grijă însă, să nu-l lași să acționeze prea mult timp.

Șamponul nuanțator poate usca părul?

Acest detaliu ține de tipul de șampon nunațator pe care alegi să îl folosești. Cel de la INVIGO Blonde Recharge -  Cool Blonde va usca părul, ci doar va neutraliza culorile nedorite. După șamponare, se recomandă folosirea unul balsam sau a unei măști hidratante.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot