Trucuri pentru a obține un machiaj de ochi cu efect de întinerire, fără cute și riduri

Un machiaj reușit al ochilor se aplică întotdeauna pe o piele hidratată. În caz contrar, stratul aplicat se poate crăpa și pot apărea astfel riduri sau pliuri inestetice. Pentru a evita această situație, este important să ne îngrijim corect pielea și să urmăm anumiți pași înainte de aplicarea produselor de machiaj.

Cristina Bombeanu, Marketing Manager Top Line, ne explică ce trebuie să facem pentru a avea un machiaj de ochi impecabil, luminos, cu efect de întinerire.

Machiajul ideal este acela care reusește să acopere imperfecțiunile ori semnele înaintării în vârstă, care să reziste în timp factorilor externi și să ne ofere un look proaspăt și întinerit. Primele semne ale îmbătrânirii se văd în jurul ochilor, astfel că este nevoie să acordăm o atenție deosebită acestei zone. Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă, și aici se vede mai întâi oboseala. Este nevoie de o rutină corectă de îngrijire și există produse special create pentru această zonă.

Hidratare și SPF înainte de machiaj

Înainte de a aplica produsele de machiaj, recomandăm să aplicăm o cremă de ochi hidratantă și cu SPF 50, cum este Guinot Sun Logic, special creată pentru această zonă sensibilă. Ea ne va ajuta să ne protejăm și de efectele dăunătoare ale soarelui.

O altă opțiune este un corector stick, ușor de aplicat și pe care îl putem avea mereu în geantă, fiind de mici dimensiuni. De exemplu, corectorul de la Academie, care are factor de protecție solară, ideal pentru zonele sensibile ale feței.

Dimineața, înainte de machiaj, sau seara, după demachiere, ne putem aplica acasă o mască de tip folie de la Guinot.  Ea va estoma cearcănele și pungile de sub ochi și va oferi o piele mai elastică, va diminua ridurile și ne va oferi o privire mai proaspătă.

Protecție împotriva luminii albastre

Să nu uităm de factul că lumina albastră emisă de calculatoare, telefoane mobile sau televizoare are un efect negativ asupra pielii, grăbind semnele de îmbătrânire. Există produse de îngrijire cu protecție împotriva luminii albastre, pe care este indicat să le aplicăm înainte de machiaj, cum este crema Academie Time Activ care are și extract de cireș.

Dacă avem un ten matur, există creme cu efect de filler, cum este cea de la Dermacte, cu sfere de acid hialuronic ce se depun în jurul zonei ochilor astfel încât să umple ridurile și să arătăm mai tinere. 

Această îngrijire atentă a pielii din jurul ochilor ne va oferi o piele hidratată, care ne va menține machiajul toată ziua, fără a apărea riduri de expresie sau de deshidratare”, declară specialistul Top Line

Ce produse de machiaj să (nu) folosim

După ce ne-am îngrijit adecvat conturul ochilor, putem trece la aplicarea produselor de makeup. Apelăm la farduri mate cu efect delicat de strălucire, asa cum este cel de la Kryolan, sau la farduri cu texturi cremoase. Este bine să evităm nuanțele de albastru și mov deoarece acestea accentuează cearcănele și evidențiaza semnele oboselii.

Un truc pentru a ilumina aceasta zonă este sa folosim un concealer într-o nuanță light, iar o alegere perfectă este Digital Complexion Concealer de la Kryolan, care are o tehnologie încorporată, special creată pentru pozele și video-urile cu rezoluție 4K, astfel încât nu mai avem nevoie de filtre în social media.

De asemenea, pentru a distrage atentia de la pleoapele lăsate, apelăm la iluminator sau la pigmenți. Folosim o cantitate mică în colțul intern al ochiului astfel încât accentul strălucitor va distrage atenția și va masca pleoapa obosită.

Kryolan Satin Powder sau Holographic Pigments într-o nuanță solară ne ajută să obținem efectul dorit. Să nu uităm să avem grijă și de sprâncene – stilizarea lor oferă luminozitate privirii. Dacă avem goluri, ne folosim de un creion, așa cum este Kajal Brow de la Kryolan, și desenăm linii fine care imită firele de păr.

Iar, ca ultim pas în machiajul ochilor, aplicăm mascara, dar niciodată pe genele din partea de jos dacă ne dorim să obținem efect de întinerire!”, încheie Cristina Bombeanu, specialist în industria de frumusețe profesională la Top Line.

Produsele recomandate sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.toplineshop.ro și în saloanele partenere Top Line.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe