3 sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor, tratament cu unt si ulei

Sunt deranjante, nedorite și, să fim sinceri, deloc estetice. Vergeturile atât de răspândite sunt un simptom al vieții noastre moderne, care apar în urma a mai multor factori: luare în greutate într-o perioadă scurtă, sarcina și nu în ultimul rând alimentația modernă, nesănătoasă, plină de ingrediente sintetice. Tratamentele cosmetice pot estompa vergeturile sau pot ajuta la prevenirea acestora, însă nu le vor îndepărta definitiv. Chiar dacă vergeturile nu sunt dureroase, efectele vizibile, negative asupra aspectului pielii noastre ne motivează să luăm măsuri în această privință.

Pielea fiind cel mai mare organ al corpului  trebuie tratat atât din interior cât și din exterior.

- Primul pas în ameliorarea vergeturilor și nu numai, este hidratarea suficientă și corectă adecvată masei corporale și stilului de viață.

- Al doilea pas este adoptarea unei alimentații bazate preponderent pe surse vegetale, alimente de bază integrale, nutritive, bogate în vitamine, minerale, enzime și fibre.

- Nu în ultimul rând, exercițiile fizice regulate, cu atingerea punctului de transpirație, ajută atât la prevenirea, cât și la ameliorarea vergeturilor incluzând regenerarea, întinerirea și întreținerea pielii.

În concluzie, adăugând câțiva mici pași în rutina noastră zilnică, putem ameliora această problemă estetică și nu numai.

1. Tratament cu uleiuri și unturi vegetale

„Uleiurile vegetale se dovedesc utile în restabilirea elasticităţii pielii și implicit în ameliorarea vergetutilor. Acestea hrănesc în profunzime pielea şi au proprietăţi regeneratoare. Masează zilnic zona afectată de vergeturi cu un astfel de ulei. Uleiul de Germeni de Grâu este foarte bogat în substanțe nutritive și protectoare, cu un profil interesant de acizi grași esențiali, conține o cantitate mare de vitamina E, carotenoide, fitosteroli și polifenoli care au acțiune antiradicalară, antioxidantă și regeneratoare de excepție. Aduce beneficii pielii în general, dar se remarcă în special în aplicații unde este nevoie de sporirea elasticității și tonusului, fiind ideal în tratamentul vergeturilor”, afirmă Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

În mod similar, Uleiul de Macadamia, Uleiul Rosa Mosqueta, Uleiul de avocado, sau Uleiul de Tamanu sunt recunoscute pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor regenerarea și restructurarea pielii degradate.

2. Hidratarea pielii cu un unt de corp bio

Calitatea produselor ar trebui să reprezinte primul factor în decizia de achiziționare a acestora. Este foarte important să aplicăm pe corpul nostru ingrediente naturale, eficiente. Unturile de corp ajută la creșterea nivelului de elasticitate a pielii, reducând semnificativ șansele de apariție a vergeturilor și chiar ajută la ameliorarea acestora. Untul de cacao conține acizi grași saturați și nesaturați care se absorb ușor, hidratează și stimulează producția de celule noi, sănătoase. Întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea. Masează zona afectată imediat după duș, până la absorbția totală a untului aplicat.

Renumitul Unt de shea are efect hrănitor și emolient asupra pielii uscate, deteriorate, deshidratate, în același timp are efecte benefice asupra pielii în privința vergeturilor, în special preventiv.

La fel ca orice tratament cu un produs natural, aceste uleiuri și unturi își exercită efectul în timp. Secretul lor constă într-un tratament de durată, în folosirea lor în mod regulat și evident cu aplicarea primilor trei pași amintiți mai sus.

3. Eficacitatea sinergistică a cremelor și unturilor de corp din ingrediente naturale

Doar cu câteva ingrediente naturale, uleiuri, unturi și vitamine, eventual uleiuri esențiale, puțin timp, atenție și îndemânare, ne putem prepara creme, balsamuri sau unturi de corp personalizate pentru prevenirea și tratarea vergeturilor.

Balsamul antivergeturi cu shea și germeni de grâu nutritiv, emolient, regenerator și hidratant, sporește elasticitatea și suplețea pielii. Se poate folosi pe zonele corpului predispuse la formarea vergeturilor sau pe pielea afectată de vergeturi. Este un balsam potrivit și pentru îngrijirea pielii uscate, rugoase. 

Crema antivergeturi cu ulei de rosa mosqueta, ulei de macadamia și ulei de germeni de grâu ajută la regenerarea pielii, întărirea barierei de protecție și sporirea elasticității cutanate. Se poate folosi atât preventiv, cât și curativ.

În rețetarul de pe site-ul ELEMENTAL puteți găsi mai multe rețete autentice, testate și eficiente din care vă puteți inspira.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot