Retinolul - cea mai nouă tendință în materie de skincare

Conform studiilor recente, în ultimul an s-a remarcat o creștere de peste 50% a utilizării produselor cosmetice care conțin retinol. Ca urmare a dezvoltării rapide a industriei de înfrumusețare, pe piață apar în mod constant noi inovații care luptă împotriva diferitelor imperfecțiuni, chiar și împotriva proceselor naturale precum îmbătrânirea. Retinolul (și alternativele sale) a câștigat în ultima perioadă popularitate în domeniu și a devenit chiar un element de bază în rutinele de îngrijire.

„Retinolul este elementul cheie atunci când vine vorba de anti-îmbătrânire”, spune Andy Millward, renumit estetician. Experții FOREO împărtășesc și ei această opinie și dezvăluie mai jos principalele beneficii ale retinolului, precum și modul în care ar putea fi inclus cel mai bine în rutina de skincare.

Beneficiile retinolului

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul de regenerare al celulelor pielii încetinește, ceea ce duce la un aspect uscat și lipsit de strălucire. Retinolul, un tip de vitamina A, este un ingredient care se regăsește în cremele, loțiunile și serurile pentru ten. Are efect anti-îmbătrânire prin pătrunderea în piele și blocarea radicalilor liberi toxici. În acest fel, producția de colagen și elastină este stimulată, un aspect tineresc fiind oferit. Retinolul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra acneei, deoarece poate ajuta la curățarea cicatricilor, a porilor dilatați și a petelor. În același timp, stimulează diviziunea celulară și diminuează efectul celulelor îmbătrânite, netezește pielea și îmbunătățește textura și strălucirea. Cel mai bun mod de a încorpora retinolul în rutina de îngrijire a pielii este în combinație cu antioxidanți, urmat de crema hidratantă și de protecție solară.

Antioxidanții – inamicii poluării

Antioxidanții protejează pielea de daunele cauzate de razele UV și de poluare. Unul dintre cei mai des întâlniți și eficienți antioxidanți este vitamina C, care ajută la combaterea hiperpigmentării și hidratează. Acidul hialuronic este un alt antioxidant important care atrage umezeala din aer și o blochează în piele. Produsele cu vitamina C și acid hialuronic reprezintă o combinație puternică de ingrediente. Sunt eficiente împreună în hidratarea și repararea daunelor provocate pielii în timp.

Hidratarea – cea mai bună apărare împotriva îmbătrânirii

Pielea din jurul ochilor este extrem de subțire și vulnerabilă la riduri. Factorii suplimentari, cum ar fi stresul și lipsa de somn, pot provoca pungi sub ochi și cearcăne. Cremele pentru ochi vizează aceste linii fine prin infuzarea pielii subțiri cu un plus de hidratare, făcând zona respectivă să pară mai plină și mai sănătoasă. Ingrediente precum niacinamida și scualena sunt deosebit de benefice deoarece ajută la reducerea roșeții și inflamației din jurul ochilor, îmbunătățind textura pielii.

Inovații skin-tech privind anti-îmbătrânirea

Serurile și cremele hidratante, care sunt o parte esențială a oricărei rutine de îngrijire a pielii, au nevoie de susținere suplimentară pentru a-și prezenta efectul maxim. Cea mai eficientă modalitate prin care ingredientele active să pătrundă în straturile mai profunde ale pielii este prin terapia inovatoare cu microcurent.

BEAR este primul dispozitiv medical cu microcurent aprobat de FDA din lume, cu un sistem anti-șoc care îmbunătățește circulația sângelui, accelerând astfel diviziunea celulară și permițând ingredientelor active să pătrundă mai adânc. De asemenea, îmbunătățește vizibil conturul feței prin stimularea delicată a tuturor celor 69 de mușchi ai feței și gâtului.

FOREO BEAR este un dispozitiv inspirat direct din tratamentele spa folosite în saloanele de înfrumusețare, conducând la rezultate rapide și restabilind aspectul impecabil, radiant și tineresc al pielii.

SPF - cel mai bun prieten al pielii

Crema de protecție solară este o parte esențială a oricărei rutine de skincare. S-a dovedit că soarele și razele UV dăunătoare au un efect negativ vizibil. Cremele cu protecție UV protejează pielea de razele periculoase ale soarelui și creează o barieră suplimentară pentru mediul extern împotriva poluării.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe