Flori de IE va defila în Cuba de Ziua Națională a României

Dupa o perioada dificila, in care evenimentele au fost suspendate si granitele inchise, in acest an, Flori de IE va defila in Cuba, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

De Ziua Nationala, dupa 18 luni de la ultima defilare internationala, va avea loc prima prezentare a Flori de IE, de la inceputul pandemiei si pana acum, denumita generic „Shine”, in Cuba. „Shine” reprezinta lumina care aduce speranta si stralucire in sufletele noastre, dorinta de a merge mai departe, de a ne face cunoscute valorile, traditiile si portul popular in toate colturile lumii. Cred cu tarie ca ia romaneasca este in acest moment cel mai bun ambasador al valorilor romaneşti, ea creeaza punţi şi uneşte inimi, aduce speranţa in suflete. In aceste vremuri dificile, sunt convinsa ca defilarea din Cuba va aduce normalitatea si va creiona speranta intr-o lume noua: sustenabila, durabila si rezilienta”, a declarat Cristina Chiriac, fondatoarea Flori de IE.

Prezentarea costumelor traditionale romanesti se incadreaza in evenimentul organizat  de Ambasada Romaniei in Republica Cuba cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, moment unic de mandrie nationala si de promovare a autenticitatii si unicitatii noastre pe meleaguri straine.

Sunt deosebit de incantata si recunoscatoare sa pot gazdui, la Havana, prima Receptie dedicata marcarii Zilei Nationale a Romaniei cu prezenta fizica. Dupa dificultatile prin care am trecut, putem afirma ca celebram, la 1 Decembrie 2021, solidaritatea romaneasca regasita si un viitor rezilient. Fiind primul meu eveniment public de anvergura, de la preluarea mandatului in Cuba, nu-l puteam concepe fara o prezentare a simbolurilor romanesti. Sunt mandra ca in aceasta zi de sarbatoare, vom putea prezenta corpului diplomatic acreditat la Havana o colectie de costume traditionale de exceptie, dar si ii reinterpretate, care vorbesc despre istorie, identitate, creativitate, renastere si stralucire. Ii multumesc pe aceasta cale doamnei Cristina Chiriac, fondatoarea Flori de IE, pentru ca a raspuns imediat pozitiv si a sustinut propunerea mea de organizare a unei prezentari a costumului popular romanesc, avand ca element central, IA ”, a declarat Theodora Magdalena Mircea, ambasadoarea Romaniei in Republica Cuba.  

Modelele vor fi cubaneze si vor defila in costume traditionale vechi de peste 100 de ani din  diferite regiuni ale Romaniei: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Moldova, Banat.

Evenimentul se va incheia cu o prezentare a celei mai noi colectii, Shine, exclusiv lucrata pentru aceasta ocazie, colectie care va pune in evidenta iile lucrate manual de catre Flori de IE si va aduce speranta si lumina in sufletele celor prezenti.

Voi promova ori de cate ori am ocazia, oriunde in tara sau pe meleaguri straine, ia romaneasca, care reprezinta practic codul genetic al poporului roman. Cred ca trebuie sa ne educam copiii sa iubeasca tot ce e romanesc. Sunt fericita ca in aceasta perioada am privilegiul de a organiza evenimentul din Cuba, in conditii de normalitate, intr-o zi de mandrie nationala si de sarbatoare - 1 Decembrie. Nu stiu sa existe vreun alt popor in afara de cel roman care sa-si poarte istoria milenara in vesminte, in simboluri alese, fiecare purtand un anume inteles, un anume mesaj si o anume poveste. Povestea din acest an este despre renastere si stralucire”, a concluzionat Cristina Chiriac.

Povestea Flori de IE a luat nastere la finalul anului 2014 din dragoste si dor de neam, sustinand totodata antreprenoriatul romanesc, in special pe cel din mediul rural, colaborand cu peste 40 de femei din zona rurala. Obiectivul principal este aducerea in prim plan a iei romanesti, cusuta in intregime manual, cu multa migala. Flori de IE are in portofoliu o colectie impresionanta de peste 100 de costume populare romanesti, insumand astfel peste 1000 de piese traditionale, vechi.

Flori de IE a mai expus la Londra, Paris, Ankara, Viena, Bari, Tokyo, Shanghai, New York, Dubai, Las Vegas, Abu Dhabi si Barcelona.

Toate produsele Flori de IE se disting prin autenticitate, diversitate, atentie pentru detalii, pasiune, dar si cromatica deosebita, realizata intr-o maniera moderna, avand la baza conceptul de handmade. Produsele sunt disponibile pe site-ul www.florideie.ro si in showroom-ul Flori de ie din Bucuresti.

Foto credit: Caseta Studio

Hair & Make up: Studio 55 / Sofia Eleni Beauty Center


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot