5 diferențe majore între recoltarea celulor stem din măduva osoasă versus cordonul ombilical

Celulele stem sunt responsabile cu menținerea sănătății noastre. Acestea îndeplinesc trei funcții importante: se autoregenerează, se divid în alte celule, formând țesuturi noi și, de asemenea, contribuie la regenerarea altor celule. De aceea, acestea reprezintă un punct de interes major pentru domeniul medicinei. Din punct de vedere istoric, celulele stem au fost extrase din măduva osoasă și din sânge periferic. Pe măsură ce tehnologia a avansat, iar studiile au fost din ce în ce mai complexe, celulele stem s-au demonstrat a fi disponibile și din cordonul ombilical la nașterea copilului.

Celulele stem din sângele din cordonul ombilical oferă câteva beneficii importante în plus față de cele extrase din măduva osoasă,  făcându-le o sursă prețioasă de sănătate. Specialiștii de la Stem Cells Bank, banca ce oferă biotehnologie de ultimă generație în procesarea celulelor stem și care a introdus în România sistemul Sepax 2, îți prezintă diferențele majore între celulele stem colectate din cordonul ombilical la naștere în comparație cu cele extrase din măduva osoasă.

Durata și ușurința colectării sângelui

Dacă vorbim despre celulele stem din cordonul ombilical, recoltarea de sânge durează câteva minute la naștere, este neinvazivă și sigură, în comparație cu recoltarea din măduva osoasă care poate dura minimum 25-30 de minute și presupune anestezie generală.

Gradul de risc al contaminării grefei

Sângele din cordonul ombilical este extras din placentă și vasele ombilicale - ceea ce reduce la minimum riscul de contaminare. În cazul celulelor din măduva osoasă, donatorul este de obicei un adult care ar putea fi un purtător asimptomatic de viruși ce pot deveni activi după transplant, existând astfel riscul de contaminare.

Puterea de regenerare

„Celulele stem dintr-un cordon ombilical sunt mai tinere decât celulele stem adulte prelevate din corpul unui pacient. Asta le oferă o putere regenerativă mai mare. Ele cresc mai repede și se reproduc mai rapid decât celulele stem adulte, care scad în număr și eficiență pe măsură ce corpul îmbătrânește”, afirmă  conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Disponibilitate pentru transplant

Celulele din cordonul ombilical stocate sunt disponibile oricând este nevoie de ele. Există multe avantaje ale utilizării celulelor stem din cordonul ombilical în comparație cu cele din măduva osoasă. Familia economisește timp prețios, bani și temeri în a căuta un donator al măduvei osoase compatibile, mai ales într-o situație critică din punct de vedere al timpului.

Gradul de risc al respingerii transplantului

Știai că 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplat nu găsesc niciodată un donator compatibil? În cazul unui transplant autolog de celule stem din cordonul ombilical (unde donatorul și primitorul sunt aceeași persoană), există un risc minim ca organismul să respingă celulele noi introduse, în comparație cu un transplant de măduvă osoasă (sursa: ncbi.com, stemcellsres.com).

Deoarece compatibilitatea este de 100%, iar celulele sunt disponibile în orice moment, celulele stem din cordonul ombilical reprezintă cea mai bună soluție pentru copilul tău, pe viitor, în cazul unui transplant.

Serviciile Stem Cells Bank vin acum cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România (conform cifrei de afaceri). Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. Și, foarte important, că vor fi acolo și peste 20 de ani, și peste 50 ani sau oricând va fi nevoie de ele.

Anul acestă, investește în ceva mult mai important: sănătatea prorpiului copil. Între 12 și 28 Noiembrie, participă la Târgul online de Black Friday pentru a profita de cele mai bune oferte la serviciile Stem Cells Bank, cu prețuri începând de la 99 euro/an și cele mai mari reduceri de până la 40%.

Este singura Bancă de Celule Stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Seturile cadou, o alegere inspirată

A oferi un cadou este o bucurie la fel de mare ca cea de a primi, dacă nu chiar și mai mare. Mie mi se par foarte potrivite pentru a fi dăruite seturile cadou, este foarte plăcut și util să ai mai

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot