Alimente care reduc stresul

  Stresul afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Aceştia resimt tot mai acut presiunea timpului şi teama că nu pot termina la timp treburile. Există însă alimente care ne pot ajuta.

  Seminţele de susan. În perioadele de stres necesarul de zinc este mai mare,acesta fiind un element important şi pentru metabolismul acizilor graşi şi producerea de serotonină. Seminţele de susan reprezintă o sursă bogată de zinc.
 
  Castraveţii. Vechea zicală englezească „Fii rece ca un castravete“ se bazează, de fapt, pe un adevăr, datorită efectului său calmant asupra sângelui şi ficatului. Când ficatul este hrănit cum se cuvine şi nu este suprasolicitat, acest organ vital ajută la  chilibrarea hormonală, creşte buna dispoziţie, elimină stresul şi dă o stare de sănătate solidă.
Încercaţi să beţi suc de castravete şi de ţelină.
 
  Sparanghelul. În sparanghelul verde se găsesc multe dintre elementele regeneratoare pentru ficat, rinichi, piele, ligamente şi oase. Sparanghelul este foarte bun şi pentru formarea învelişului globulelor roşii şi are un conţinut ridicat de glutationă, o enzimă antioxidantă, care ajută ficatul să funcţioneze la un nivel optim. Orice aliment cu un efect pozitiv asupra ficatului are, de fapt, un efect pozitiv asupra dispoziţiei dumneavoastră şi asupra capacităţii de a face faţă stresului.
 
  Usturoiul. De-a lungul timpului, acesta a fost folosit pentru a trata răcelile şi guturaiul sau starea generală de epuizare; în zilele noastre însă, practica populară a fost confirmată de ştiinţă. Usturoiul conţine o substanţă detoxifiantă,denumită alicină, care îi dă usturoiului gustul şi mirosul caracteristic. Când scăpaţi de toxinele care circulă prin sistemul dumneavoastră, vă simţiţi mai puţin stresat. Usturoiul mai poate avea un impact major şi în scăderea tensiunii asociate cu stresul. Un puternic antibiotic, alicina, are proprietăţi antivirale şi antifungice, precum şi de scădere a colesterolului, tensiunii şi creşterea bunei dispoziţii.
 
  Avocado. Aceste fructe conţin 14 minerale, toate având un rol în reglarea funcţiilor organismului şi stimularea creşterii. Merită remarcată concentraţia sa mare de fier şi cupru, elemente utile pentru regenerarea globulelor roşii şi prevenirea anemiei - una
dintre cele mai des întâlnite cauze ale stării de oboseală şi ale incapacităţii de a face faţă eficient stresului.
 
  Fructele, precum portocalele, grepfrutul, kiwi şi căpşunele sunt un izvor de relaxare. Sunt excelente surse de vitamina C care are o puternică acţiune antistres. În plus, vitamina C din aceste fructe ajută şi la producerea de colagen care ajută la păstrarea fermităţii pielii şi reducerii ridurilor.
 
Nuci şi seminţe
  Pot linişti nevoia de a mânca tot timpul care generează stres. În plus, ele conţin cantităţi mari de vitamine din grupa B şi magneziu, un mineral important în producerea serotoninei.


Autor: Maya



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe