Carbohidrații și exercițiile fizice: De ce ai nevoie de carbohidrați dacă ai un stil de viață activ

Carbohidrații sunt cea mai importantă sursă de combustibil în dieta unui sportiv; cu toate acestea, există o concepție greșită des întâlnită, conform căreia toți carbohidrații sunt răi. De fapt, există multe tipuri de carbohidrați sănătoși care ar trebui să fie incluși în alimentația zilnică a fiecăruia.

Iată care sunt cele cinci motive pentru care aceste tipuri de carbohidrați sunt benefice și de ce nu ar trebui să te temi de ele sau să le eviți!

1. Carbohidrații alimentează creierul și mușchii.

Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru creierul nostru și reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care corpul nostru produce energie. Carbohidrații acționează pentru corpul nostru așa cum acționează carburantul pentru mașină - avem rezerve limitate de carbohidrați în corp și ținând cont că aceștia susțin antrenamentele sau activitățile sportive, este important să consumăm carbohidrați suficienți în timpul antrenamentului.

2. Carbohidrații previn degradarea mușchilor.

Consumând carbohidrați pe parcursul zilei, proteinele sunt libere să își îndeplinească misiunea principală: să repare și să reconstruiască țesutul muscular. Dacă limităm consumul de carbohidrați, proteinele vor fi necesare ca sursă de energie și nu vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea masei musculare. Deși sportivii consumă frecvent proteine doar după antrenamente, combinația de proteine și carbohidrați este de fapt cheia recuperării.

3. Carbohidrații ar trebui să constituie cea mai mare parte a dietei.

Pentru sportivi, este necesară o dietă bogată în carbohidrați pentru a susține cerințele zilnice ale antrenamentelor și exercițiilor fizice. În timp ce nevoile vor varia în funcție de individ și de tipul de exerciții fizice sau de sportul practicat, carbohidrații vor reprezenta întotdeauna majoritatea caloriilor.

4. Carbohidrații înainte de un antrenament stimulează performanța.

Alimentarea cu carbohidrați adecvați cu 1-2 ore înainte de antrenament ajută la menținerea unor niveluri optime de glucoză în sânge pentru masa noastră musculară.

Alege gustări pre-antrenament care sunt ușor de digerat, cum ar fi bananele, o brioșă cu gem, un baton de granola sau Herbalife24 Formula 1 Sport.

5. Carbohidrații accelerează recuperarea.

Consumul de carbohidrați după antrenamente ajută la refacerea rezervelor de energie care tocmai au fost utilizate în timpul exercițiilor fizice intense.

Masa musculară are nevoie de proteine și de carbohidrați pentru a se reface în mod corespunzător și pentru a deveni mai puternică. Herbalife24 Rebuild Strength este o opțiune excelentă pentru orice antrenament, iar pentru antrenamente de o intensitate mai mare sau pentru exerciții de rezistență, îl poți amesteca cu fructe, pentru un plus de carbohidrați.

Nutriția și un bun plan de fitness merg mână în mână. Fie că abia acum începi călătoria ta de fitness, fie că ești un sportiv obișnuit sau un sportiv de performanță, ai nevoie de o nutriție optimă care să te susțină în fiecare moment. Gama sportivă Herbalife 24® îți oferă produsele de care ai nevoie pentru a te pregăti, antrena și a te recupera.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Care este deodorantul tău preferat?

În contextul vieții cotidiene nu este niciun dubiu că nu am mai putea trăi fără să folosim un deodorant. Totuși, este absolut necesar să nu folosim deodorantele la întâmplare, trebuie să alege... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot