Cerealele integrale, garanţia unei alimentaţii sănătoase

Conform specialiştilor, consumul zilnic de cereale integrale contribuie la reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni cu mare incidenţă în rândul populaţiei în ultimii ani – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare şi neoplaziile.

Cerealele integrale sunt o alegere sănătoasă atât pentru micul dejun cât şi pentru cele 2-3 gustări recomandate de nutriţionişti.
 
Cerealele integrale se recomandă în alimentaţia zilnică, fiind o alegere sănătoasă atât pentru micul dejun cât şi pentru cele 2-3 gustări recomandate. Cerealele integrale constituie o sursă bună de fibre alimentare, sunt alimente cu un index glicemic mic şi au o contribuţie majoră, prin aportul vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin, la menţinerea unui echilibru nutriţional”, explică Prof. Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”.

Calitatea produselor pe bază de cereale integrale şi aportul lor la o alimentaţie echilibrată pentru întreaga familie sunt prioritare pentru compania noastră. Cerealele integrale reprezintă o alegere corectă pentru o alimentaţie echilibrată, îmbunătăţindu-se aportul de substanţe nutritive pe parcursul întregii zile şi în special la micul dejun. Obiectivul nostru este să venim în sprijinul consumatorilor cu o informare completă privind cereale integrale, care au un profil nutriţional ridicat, promovând în acest fel un stil de viaţă sănătos”, declară Cristian Doxan, Country Business Manager – Breakfast Cereals. 

Consumul zilnic de cereale integrale contribuie la reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni cu mare incidenţă în rândul populaţiei în ultimii ani – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare şi neoplaziile.

Studiile clinice arată că persoanele care consumă zilnic alimente ce conţin cereale integrale, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, au o probabilitate mai mică de a înregistra în timp creşteri în greutate, iar incidenţa obezităţii în rândul celor care consumă trei sau mai multe porţii de cereale integrale pe zi este mai scăzută. 
 
Un consum constant de cereale integrale reduce riscul de cancer de colon, precum şi a cancerului de sân.
 
Permanent preocupată de îmbunătăţirea stării de sănătate a consumatorilor, compania Nestlé a îmbunătăţit, încă de la începutul anului 2006, profilul nutriţional al cerealelor pentru mic dejun cu cereale integrale.
 
Aceste produse le oferă consumatorilor opţiuni nutriţionale superioare şi sporesc importanţa acordată primei mese a zilei.


Autor: L.I.



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe