Decalogul unei siluete de vis
  Dacă vreţi să aveţi o siluetă de vis şi să slăbiţi, e bine să respectaţi următoarele sfaturi. Pe toate!
  Mâncaţi în linişte absolută.
  Fie că sunteţi acasă ori la restaurant, nu uitaţi niciodată că masa trebuie să fie un moment privilegiat. Evitaţi improvizaţiile ori discuţiile în contradictoriu. Ele vă vor împiedica să va concentraţi asupra calităţii şi cantităţii alimentelor. Nu mâncaţi niciodată la televizor. Nu veţi profita nici de masă, nici de program.
  Mestecaţi încet.
Alimentele înghiţite prea repede sau greu asimilate nu elimină decât o mică parte de substanţe nutritive. Această asimilare proastă naşte repede foame, determină tulburări de circulaţie a sângelui, pe scurt: celulită.
Mâncaţi cu plăcere.
Repetaţi: „cu cât îmi place mai mult ceea ce mănânc, cu atât îmi face mai bine”.
Alegeţi o mâncare variată.
Toate alimentele sunt utile. Suprimarea lactatelor antrenează, în timp, o pierdere de calciu; dacă nu mâncăm destule crudităţi şi fructe, organismului îi vor lipsi vitaminele. Aşa ca mănâncă de toate, cu excepţia felurilor foarte grase sau foarte dulci.
Mâncaţi de 4-5 ori pe zi.
Pentru a vă menţine forma, indispensabilă frumuseţii şi siluetei, trebuie să mâncaţi cât mai des cu putinţă. Dar în cantităţi mici.
Trăiască crudităţile, pătrunjelul şi merele!
Pline de vitamine, legumele şi fructele crude sunt adevăraţi furnizori de tonus şi frumuseţe.
Evitaţi să beţi lichide la masă.
Băuturile umflă alimentele din stomac. Rezultatul: faimoasele balonări şi tulburări de digestie.
Mâncaţi cât mai puţină carne.
Foarte bogată în toxine, carnea consumată în exces oboseşte şi încărcă organismul cu sarcini suplimentare. Carnea roşie poate fi înlocuită cu peşte.
Nu amestecaţi niciodată făinoasele şi cerealele cu carne.
Un mariaj cu adevărat indigest! Preferaţi garniturile de orez, paste sau cartofi, legumele fierte. Evitaţi pâinea. Dacă nu puteţi renunţa complet, înlocuiţi-o cu graham sau pesmet.
Nu mâncaţi fructele şi desertul pe post de felul 3.
Fructele se digeră mai uşor pe stomacul gol, aşa că e mai bine să fie mâncate fie înainte de masă, fie între mesele principale. În privinţa deserturilor, lăsaţi-le doar pentru ocazii speciale, chiar dacă vă este foarte greu.
Autor: Elya