Exfolierea unghiilor și semnalele transmise de organism. Care sunt principalele cauze?

Unghiile tale spun foarte multe despre sănătatea ta. Dacă sunt moi, sensibile, deteriorate și cu denivelări, ele pot transmite semnale că ceva se întâmplă în organismul tău. La fel și în cazul unghiilor care se exfoliază. Deși ești tentată să ignori această problemă extrem de comună, există câteva motive pentru care unghiile ajung să se exfolieze. Dieta, tehnica folosită pentru obținerea manichiurii perfecte sau anumite afecțiuni pot fi vinovate de acest aspect.

Odată ce ți-ai dat seama care este motivul din spatele acestei probleme, vei știi exact care este cel mai potrivit tratament. Indicat este să te consulți cu un Nail Artist de încredere sau să faci o vizită în cabinetul medicului dermatolog. El îți va adresa câteva întrebări despre posibilele cauze sau expunerea și medicamentația pe care o urmezi care pot juca un rol important în tot acest proces.

Exfolierea unghiilor: cauze frecvente

Mâinile sunt frecvent umede

Cea mai comună cauză a exfolierii unghiilor este procesul repetitiv de uscare și udare a mâinilor. Cu cât petreci mai mult timp cu mâinile în apă, cu atât șansele ca unghiile să se exfolieze sunt mai mari. Expunerea îndelungată la umezeală înmoaie unghiile și astfel ele sunt predispuse la traume și deteriorări. Îți recomandăm să porți mănuși de protecție când speli vase pentru a menține mâinile uscate și să folosești cât mai des posibil o cremă cu vitamina E”, explică Diana Marandiuc, Education Manager OPI România.

Folosești prea mult buffer-ul

Chiar și uscarea lor în exces poate produce traume minore. Asigură-te că după ce folosești buffer-ul, aplici un ulei pentru unghii pentru a evita uscarea lor.

Produsele conțin substanțe dăunătoare

Anumite substanțe (precum cele folosite pentru adezivi sau gel) și ingrediente care se regăsesc în dezinfectați și săpunuri pot usca unghiile și le pot face mai predispuse la exfoliere. Folosește produse hipoalergenice, deoarece ele conțin agenți naturali sau substanțe mai ușoare.

Unghia suferă o traumă

Dacă îți îndepărtezi oja cu dinții, îți rozi unghiile sau le folosești în activitățile zilnice într-un mod agresiv, ele vor suferi o traumă și vor începe să se exfolieze”, punctează specialista OPI România. Unghiile noastre sunt formate din mai multe straturi cu celule compactate, iar conexiunea dintre o celulă și o altă celulă adiacentă poate fi compromisă atunci când începe să se slăbească.

Deficitul de nutrienți joacă un rol important

Exfolierea unghiilor a fost asociată de-a lungul timpului cu deficitul de calciu, fier, vitamina D și vitaminele B precum biotina. Toate acestea ajută keratina, adică țesutul din care este formată unghia, să crească mai puternică. O dietă echilibrată și bogată în fructe, legume și proteină slabă este un început bun pentru a evita aceste carențe.

Exfolierea unghiilor poate ascunde o problemă a glandei tiroide

În general, principalele semne ale poblemelor de tiroida sunt schimbările de greutate, anxietatea, oboseala, iar exfolierea unghiilor poate fi și acesta un semn.

Suferi de o infecție fungică

Onicomicoza sau infecția fungică a unghiei poate cauza diferite tipuri de distrofii ale unghiei, inclusiv exfoliere. Pot apărea chiar și acele pete pe unghie, albe sau galben-maronii, informează Mayo Clinic.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

7 zile de vis cu Malta Travel (part I)

Mă tot gândesc ce să vă împărtășesc mai întâi din info trip-ul la care am participat de curând, prin bunăvoința Malta Travel (www.malta.ro).

Cred că voi reveni cu încă un articol, pe

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot