Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” - SETS lansează cea de-a XII-a ediție

A XII-a ediție a mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, inițiată de Fundația PRAIS, debutează alături de Partenerul său Fondator, compania Nestlé România, în 6 orașe: București, Buzău, Cluj-Napoca, Ploiești, Roman, Timișoara, precum și în comunități urbane și rurale din județele Argeș, Buzău, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Prahova, Neamț, Timiș și Vrancea.

În cadrul școlilor înscrise, elevii din ciclul primar vor putea avea acces gratuit la instrumentele de învățare rapidă SETS și la toate materialele educaționale extrașcolare puse la dispoziția lor în format digital, prin care este promovat stilul de viață echilibrat. Activitățile practice și creative SETS sunt programate astfel încât să contribuie măsurabil la educația pentru sănătate și la starea de bine a copiilor de vârstă școlară.

Ca în fiecare an, reușita implementării SETS are la bază implicarea cadrelor didactice și a membrilor familiilor elevilor. Datorită platformelor digitale integrate și publicul larg din comunitățile unde este implementată mișcarea SETS poate avea acces la informații.

"Studiul de impact pe care l-am realizat la finalul ultimei ediții SETS ne arată că 99,3% dintre respondenți - învățători, consideră că participarea la activitățile mișcării naționale i-a ajutat pe elevi să adopte obiceiuri de stil de viață echilibrat. Totodată, 98,6% dintre cadrele didactice care au răspuns chestionarului au confirmat că și părinții elevilor au apreciat foarte mult utilitatea proiectului, motiv pentru care au susținut direct implicarea copiilor. Aceste rezultate ne dau încredere că noua ediție SETS, pentru care am pregătit noi materiale și metodologii de activare a elevilor, va fi o reușită”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Pe parcursul celor 12 ani de la lansarea mișcării SETS, peste 343.600 de elevi din ciclul primar, familiile acestora au putut avea acces gratuit la informații și activități educaționale SETS, datorită implicării voluntare a 4.000 de cadre didactice din 357 de școli din țară. Numai în perioada ianuarie - iunie 2022 au fost alocate de către cadrele didactice un număr de 1.400 de ore deschise dedicate activităților extrașcolare SETS pe parcursul a 16 săptămâni de școală. Un număr record de 11.000 de desene tematice au fost realizate în aceeași perioadă de către elevii participanți.

"Alimentația echilibrată, activitățile fizice zilnice, sportul, somnul, timpul de calitate petrecut în familie, cu prietenii sunt doar câteva dintre reperele pe care le promovăm în rândul elevilor, pentru a se dezvolta armonios. Susținem mișcarea națională SETS pentru contribuția pe care o are la formarea unui stil de viață sănătos în rândul multor generații de copii. Acest angajament face parte din inițiativa noastră globală Nestlé for Healthier Kids prin care ne dorim ca, împreună, să reușim să facem diferența pentru un număr cât mai mare de copii, care vor putea să facă, ulterior, în cunoștință de cauză, cele mai bune alegeri în viața lor adultă”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutriționist-Dietetician, Nutrition Health and Wellness Manager, Nestlé România.

Din anul 2019, mișcarea SETS este parte a inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids, care are ca obiectiv, până în anul 2030, să sprijine 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă.

La baza metodologiilor SETS, recunoscute ca model de bună practică internațional în cadrul EPODE, stă și parteneriatul public - privat din care fac parte instituții de stat, reputate organizații medicale și sportive, universități.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Seturile cadou, o alegere inspirată

A oferi un cadou este o bucurie la fel de mare ca cea de a primi, dacă nu chiar și mai mare. Mie mi se par foarte potrivite pentru a fi dăruite seturile cadou, este foarte plăcut și util să ai mai

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot