Nestlé continuă și în această vară campania de conștientizare „Nu risipi cât poți iubi”/”Less Waste More Love”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, Nestlé lansează a doua ediție a campaniei de conștientizare „Nu risipi cât poți iubi”/„Less Waste More Love”. Această campanie face parte din Inițiativa Nestlé for a Waste Free World și este un demers de responsabilitate socială menit să atragă atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, punând în oglindă activitățile pe care le implementează an de an compania cu ceea ce poate face fiecare dintre noi, acasă. În cadrul acestui proiect, se vor desfășura o serie de activități de informare, educare și conștientizare pe trei direcții: utilizarea apei în mod conștiincios, colectarea selectivă și reciclarea ambalajelor, precum și reducerea emisiilor de carbon.

Campania Nu risipi cât poți iubi”/„Less Waste More Love” pornește de la eforturile depuse în ultimii ani pentru susținerea comunității locale și sprijinirea implementării unor practici durabile pentru conștientizarea și protejarea apelor, eliminarea deșerilor aruncate necorespunzător în mediul înconjurător, dar și reducerea amprentei de carbon pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Campania pleacă de la statisticile înregistrate la nivel național, unde mai puțin de 10% din totalul deșeurilor se reciclează, iar 6.000 de tone de alimente sunt irosite în fiecare zi. Bazându-se pe misiunea companiei, de a dezvolta produse din ce în ce mai gustoase și mai sănătoase, Nestlé reunește sub umbrela acestei campanii principalele direcții în care fiecare dintre noi putem acționa în mod durabil pentru protejarea resurselor planetei.

Atât la nivel global, cât și la nivel local, Nestlé își intensifică eforturile pentru utilizarea responsabilă a apei, asigurând durabilitatea bazinelor hidrografice aflate în exploatare în proporție de 100% până în 2025, dar și lucrând constant la reducerea cantității de apă care intră în procesul de producție. La nivel individual, fiecare dintre noi poate contribui la reducerea consumului de apă în bucătărie, prin rețete inventive și trucuri pentru reutilizare și valorificare a fiecărei picături de apă. Deoarece pentru o schimbare de comportament durabilă este nevoie de implicarea tinerei generații încă din primii ani de școală, anul acesta compania lucrează împreună cu Fundația PRAIS în cadrul Mișcării Naționale ”Și eu trăiesc sănătos” pentru a încuraja câteva obiceiuri la prima vedere nesemnificative, dar care pot avea un impact major pe termen lung.

Pentru creșterea ratelor de reciclare la nivel național este nevoie de trei componente: caracterul reciclabil al ambalajelor, o infrastructură adecvată pentru colectare separată, dar și decizia luată de fiecare dintre noi, de a arunca ambalajului reciclabil în coșul potrivit. Pentru prima componentă, Nestlé și-a intensificat acțiunile de transformare a ambalajelor sale în ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2025 și de reducere a utilizării materialelor plastice noi cu o treime, deja 87% dintre acestea au atins acest obiectiv. Pentru a susține o schimbare durabilă la nivel de comportament, campania Nu risipi cât poți iubi”/„Less Waste More Love” încurajează reducerea cantității de deșeuri care ajung la groapa de gunoi prin colectare selectivă și reciclare.

Nestlé lucrează deja pentru a-și reduce la jumătate emisiile de GES (gaze cu efect de seră) până în 2030, pentru a ajunge la emisii nete zero până în 2050. Emisii nete zero înseamnă reducerea drastică a emisiilor de GES de-a lungul întregului lanț alimentar, Farm-to-fork, împreună cu implementarea de proiecte de stocare a dioxidului de carbon în sol și prin plantări de copaci. Direcțiile strategice pe care se concentrează Nestlé sunt: trecerea la agricultura regenerativă și susținerea unor soluri sănătoase, aprovizionarea cu cacao și cafea din surse sustenabile, regândirea metodelor de producție și transport și promovarea produselor sustenabile în rândul consumatorilor. Activitățile incluse în campania „Nu risipi cât poți iubi”/„Less Waste More Love” sunt menite a încuraja reducerea amprentei de carbon a fiecărui individ printr-o reinterpretare a modului în care ne raportăm la tehnologie, trafic și stil de viață.

„La Nestlé, în ultimii zece ani, indicatorii de sustenabilitate arată o scădere cu 88% a consumului de apă, o micșorare cu 85% a cantității de deșeuri, precum și o diminuare cu 72% a emisiilor de dioxid de carbon. Rezultatele de anul trecut ale campaniei “Less Waste More Love” ne-au încurajat să continuăm, anul acesta având alături de noi Fundația PRAIS și comunitatea de părinți din cadrul Mișcării Naționale „Și eu trăiesc sănătos! – SETS”, precum și o serie de parteneri strategici, declară Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Inițiativa Nestlé for a Waste Free World reunește toate acțiunile prin care compania urmărește ca, până în 2030, să aibă impact zero asupra mediului în toate operațiunile sale. Pentru 2025, compania Nestlé reconfirmă angajamentul de a utiliza 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile și de a reduce cu o treime utilizarea de materiale plastice noi la nivel global, lucrând împreună cu partenerii săi pentru promovarea principiilor economiei circulare și pentru curățarea deșeurilor de plastic din oceane, lacuri și râuri. Nestlé va investi la nivel global 3,2 miliarde CHF în următorii cinci ani, pentru a accelera activitatea pentru emisii nete zero, inclusiv 1,2 miliarde CHF pentru a declanșa agricultura regenerativă pe întregul lanț de aprovizionare, de la fermă la consumator (Farm-to-fork).

Toate noutățile și acțiunile din campania „Less Waste More Love”/”Nu risipi cât poți iubi” pot fi urmărite pe www.nestle.ro.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Versatilitate de vară

Cred că nu sunt singura care am așteptat cu nerăbdare să vină vara, mai ales anul acesta. Și cum s-a lăsat cam mult așteptată și a venit cu o vreme capricioasă, am ales de la Bonprix niște pie

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot