Cu VEGETA Noodles, în 3 minute Asia e la tine în farfurie!

Ce are, ce nu are, dar noodles cucerește definitiv de la prima degustare, fiind un aliment apreciat în bucătăriile din întreaga lume. Istoria lui este una îndelungată și fascinantă, având originile în Antichitate și făcând parte din bucătăriile tradiționale ale multor culturi de pe întreg mapamondul.

Pare că originile lui sunt în China, fiind menționat pentru prima dată în documente scrise în jurul anului 2000 î.Hr. Conform legendelor chineze, noodlesul a fost inventat de un bucătar chinez, forma sa subțire și lungă simbolizând longevitatea și bunăstarea.

Japonia a adoptat noodlesul din China în timpul dinastiei Tang. În călătoria lui a ajuns în India, adus de comercianții chinezi și mongoli în timpul perioadei medievale, unde a evoluat în diverse varietăți, cum ar fi "chow mein" și "hakka noodles".

Alt loc unde este întâlnit noodles-ul de orez și unde constituie un aliment de bază, este Vietnamul. În această călătorie ajungem și în Europa, italienii fiind nevoiți să recunoască faptul că, în esență, pastele lor sunt tot un tip de noodles.

Dacă este să privim cronologic evoluția tehnologiei de fabricare a noodles-ului, vom descoperi că, în secolul al XVII-lea, în China se pare că s-au dezvoltat tehnici de fabricare a noodles-ului, iar acesta a început să fie produs în masă.

În secolul XIX tehnologia producției de noodles s-a răspândit în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, unde comunitățile chinezești au adus cu ele această tradiție culinară, urmând ca în  secolul XX, odată cu globalizarea și creșterea popularității restaurantelor asiatice, noodlesul să devină un aliment internațional.

Traversând continente și culturi, adaptându-se și îmbogățindu-se cu diferite arome și tehnici de preparare (fie că este vorba de ramenul japonez, de fideaua spaniolă sau de spaghetele italiene), noodles-ul ne-a cucerit și pe noi, românii.

Dacă încă nu ai încercat acest preparat sau dacă ești deja de multă vreme fanul lui, indiferent în care dintre aceste două categorii te afli, trebuie să încerci noile produse de la Vegeta: Vegeta Noodles cu gust de legume, Vegeta Noodles cu gust de găină și Vegeta Noodles cu gust de vită.

Vrei să gătești cât se poate de simplu un preparat complex care să nu lase dezordine în bucătărie și să fie gata în numai 3 minute? Ei bine, asta îți promite Vegeta Noodles!

Cea mai ușoară versiune a unei mese, dar fără a face rabat de la bogăția de arome. Poate fi gustare, prânz sau cină, cert este că e un preparat rafinat care va aduce Asia în farfuria ta.

Unde mai pui că poți opta pentru varianta picantă a preparatului, adăugând condimentele pe care le găsești în fiecare plic Vegeta Noodles, indiferent de aromă! Încearcă! N-o să-ți pară rău!


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe