Monini, o alegere savuroasă și sănătoasă

În zilele în care temperaturile cresc peste limite, pofta de mâncare scade semnificativ și nu mai suntem tentați să mâncăm la fel de mult ca în zilele obișnuite.

Când termometrele abia fac față temperaturilor extrem de mari, organismul își pierde pofta de viață și totul tinde să devină monoton, începem să avem o senzație de oboseală de care parcă nu mai scăpăm, iar amețelile sunt și ele un alt factor care contribuie la o zi nu prea plăcută.

De asemenea, când afară este foarte cald nici pofta de a găti nu este prea mare, în special dacă acest lucru implică și un aragaz încins. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să ne hrănim corespunzator, cu toate că apetitul este redus. 

În perioadele caniculare sunt o sumedenie de alimente ce pot fi consumate, iar prepararea acestora nu durează prea mult:

- supele reci

- fructele, în special pepenele
 
- Înghețata și iaurturile
 
- salatele
 

O alegere la îndemâna tuturor pot fi salatele. De la simple la mixte, cu fructe, cartofi fierți sau pui, creveți, nuci și semințe acestea asigură organismului pe întreaga durată a zilei aportul de vitamine de care are nevoie. De asemenea aveți grijă la dressing.

Maioneza sau ketchup-ul în exces nu sunt o idee bună când afară sunt peste 30 de grade. Un dressing potrivit și recomandat este cel care are ca bază uleiul de măsline extra virgin.

Salata verde, spanacul, ceapa și usturoiul verde, loboda le putem mânca în orice combinații dorim și în orice cantități. Este de preferat să adăugăm semințe crude (de dovleac, de floarea-soarelui, de in etc.), precum și uleiuri presate la rece, așa cum este uleiul de măsline extravirgin.

O salată nu este completă fără dressing. Și nu e vorba doar de gust. Un studiu a scos la iveală că participanții care au mâncat salată cu dressing cu un conținut consistent de grăsimi au absorbit mai mulți nutrienți din legume decât cei care au folosit sosuri cu conținut redus de grăsimi sau fără grăsimi.

Monini vă propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate:

Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă.

Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie: salate, sosuri, fripturi, garnituri.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

O vară mai răcoroasă cu noile rețete Lavazza coffeetails

Vara e mai frumoasă petrecută alături de prieteni sau familie, la marginea unei piscine sau în natură. Fie că organizezi un cocktail ca să te bucuri de vremea frumoasă, un grătar în curte cu vecin... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot