Vegeta Borș și Vegeta Gust de Găină fac ciorba nu bună ci... sublimă!

Toate preparatele tradiționale românești sunt renumite de bune ce sunt, dar ca ciorba nu-i niciunul! Uneori pare incredibil că sunt în lume popoare care habar nu au ce este ciorba, că n-au mâncat niciodată așa ceva, și că singura pe care o cunosc este supa. Și nici aia nu-i ca a noastră...

După Sărbători, toată lumea simte nevoia să consume mâncăruri ușoare, care să mai... spele - cum ar veni vorba – grăsimile cu care s-a îndestulat de la Crăciun până la Sfântul Ion. De aceea nici nu e de mirare că legumele și fructele au mare căutare după ce brazii se vor fi despodobit și luminițele se vor fi stins.

Mai ales pentru că pe mesele festive ciorbele pare ca nu prea au avut loc, acum a venit și vremea lor, să fie dorite și gătite. Ciorbe acre, cu Vegeta Borș Original (sau, după preferințe, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Broș cu Smântână), cu multe legume, cu sau fără carne. Borșul de la Vegeta are ca ingredient principal tărâțele de grâu, care – poate nu știai – conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Așa că o ciorbă cu borș este mai mult decât o simplă ciorbă. Este suficientă o linguriță (3 g) de Vegeta Borș la un litru de lichid, adăugată atunci când ciorba este aproape gata, pentru ca gustul ei să se transforme, să devină acrișor și să fie o încântare pentru papilele gustative.

Cum de porc cel mai probabil că toată lumea s-a săturat, preparăm azi un borș de găină. Fie folosești carne de găină, fie îi dai gustul cu Vegeta Gust de Găină sau îl îmbogățești cu ea pe cel al cărnii. Este o bază pentru mâncare care îmbină cu delicatețe prospețimea cărnii de găină cu amestecul unic de legume și condimente.

Vegeta Gust de Găină va da savoare și originalitate ciorbei, dar și supelor, tocănițelor, fripturilor, mâncărurilor din legume, sosurilor - pe scurt, tuturor felurilor de mâncare. Vegeta Gust de Găină îmbogățește gustul mâncărurilor, asigură un gust îmbietor, fiind un produs care nu trebuie să lipsească din bucătăria fiecăruia. Această bază de mâncăruri scoate în evidență caracteristicile asezonării pentru fiecare preparat în parte, astfel putând fi folosită pentru oricare din mâncărurile autentice, tradiționale. Rețeta borșului de găină, așadar!

Ai nevoie de: pulpele, aripile și spatele de la găină (sau Vegeta Gust de Găină), doi morcovi, două rădăcini de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de țelină, o ceapă, un ardei gras, doi cartofi, o cutie de roșii cuburi (sau 3-4 roșii proaspete), suc de roșii, Vegeta Borș Original, o legătură de leuștean și una de pătrunjel verde.

Cum se prepară

Într-o oală de 4 litri se pun pulpele, aripile și spatele de găină și se dau într-un fiert pentru 5 minute. Se aruncă apa și se pune carnea din nou la fiert, la foc mic, pentru o oră, până se înmoaie. Se curăță și se toacă ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina și ardeiul și se pun la fiert, peste carne. Când carnea și legumele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii tăiați cubulețe, Vegeta Gust de Găină și după câteva clocote și roșiile cuburi, și sucul de roșii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă Vegeta Borș Original, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate. Se poate servi cu smântână. Poftă bună!


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot