Levi’s lansează o colecție vintage neobișnuită pentru sezonul primăvară-vară 2023

Ținutele cele mai reușite sunt create de cele mai multe ori printr-o abordare unică, individualistă, a articolelor vestimentare. Un mod autentic și curajos de a experimenta. Și, probabil cel mai important aspect, capabilitatea de a jongla cu necunoscutul. Aceasta este abordarea pe care Levi's o are pentru colecția primăvară-vară 2023.

Temele majore ale colecției sunt reprezentate de esteticul dark academia, preppy-meets-moody goth în stil colegiu, vintage trift și West Coast college.

Mai mult, aceasta are caracteristici specifice anilor '70, '80 și '90, îmbinate cu o transpunere a graficii din anii 2000 - unde își pun amprenta în mod clar finisajele și fit-ul specific al blugilor 501 din secolele XIX și XX.

Modă feminină

Articolele vestimentare dedicate iubitoarelor de modă au o abordare eclectică și clasică, cu accente de West Coast college și vintage. Pantalonii ies în evidență cu noi croieli, printre care Middy Straight, un blug cu talie tip mid-rise, inspirat de fit-ul straight și închiderea cu nasturi a emblematicilor 501. Baggy Boot ar putea reprezenta un alt exemplu, fiind o pereche de blugi baggy în partea de sus, iar la tiv având aspectul de boot-cut.

În colecția primăvară-vară 2023 își face apariția și noul model Noughties Boot - o pereche de blugi cu talie tip low rise, cu tiv boot cut și buzunare back flap inspirate de anul 2000. Alături de aceasta, se remarcă și XS Skirt, o fustă mini din denim cu talie tip low. În plus, gama de culori a colecției este reinventată, aspect vizibil mai ales pentru modelele Mom Short și Mom Jean.

Când vine vorba de topuri, noua cămașă Nola Shirt atrage toată atenția. Cu un fit lejer și închidere cu nasturi, aceasta are la bază fie bumbac țesut, fie chembrica. În plus, Levi's oferă o gamă variată de flanele moi în carouri, topuri cu detalii fine și un tiv mai deosebit la nivelul mânecilor, și nu în ultimul rând, o serie de bluze inspirate de stilul boho.

Culorile reflectă un mix dintre îmbinarea stilului clasic cu cel vintage, fiind tonuri calde de portocaliu, roșu și auriu, ce contrastează puternic cu tonuri pământii de verde și maro. Este prezent și un mix între alb și tonuri de gri cu nuanțe de piersică, caisă, albastru și verde. Acestea aduc în prim-plan atmosfera nouăzecistă ce se regăsește în stilul de colegiu.

Moda masculină

În acest sezon, stilul bărbătesc face referire la un aer effortless, DIY, unde articolele trifted sunt îmbinate cu stilul clasic, de colegiu. Aici se regăsesc o serie de tricouri polo și rugby din diferite țesături, un cardigan cu fermoar și un pulover cu decolteu în V. Un articol interesant este reprezentat de haina din tweed Club Coat, care se asortează perfect cu pantalonii Stay Loose Chino din lână, alături de un hanorac în stil colegiu.

Cele mai noi pereche de blugi sunt 568 Stay Loose Flare - cu un fit relaxat care intersectează ideea clasică de slim fit cu boot cut - și 567 Stay Loose. În plus, în sezonul primăvară-vară 2023 asistăm la introducerea unei noi game de blugi cu finisaje vintage, prin modelele 501 '93, 501 Original, 501 Short și 512, 551z și Stay Loose. Rolul finisajelor este de a oferi unor item-uri noi aspectul blugilor cumpărați din trift shop-uri - culori ușor spălăcite, croieli deșirate și zone peticite.

În ceea ce privește pantalonii care nu sunt din denim, cea mai puternică prezență o au în continuare XX Chino și Stay Loose, alături de un două noi modele, Chino Authenic Fit XX și Trail Cargo Jogger. Chino Authentic Fit XX este un pantalon creat din twill moale, care la talie are un fit mai chunky, iar Trail Cargo Jogger este inspirat din pantalonii de trening utiliari, cu un twill moale și ușor.

În completarea colecție se regăsește o varietate de topuri, cardigan-uri, cămăși în carouri din flanel, jachete varsity din lână și îmbrăcăminte pentru exterior care îmbină anii '70 cu 2000, oferind un stil atent, de tipul West Coast college. Gama largă de tricouri vintage este inspirată de modelul Type I Truckers, având caracteristici similare unei Sherpa. Aceste piese sunt confortabile și ideale pentru outfit-urile stratificate.

501

Acest sezon reprezintă de asemenea împlinirea a 150 de ani de la crearea emblematicului model 501 de către Levi's. Pentru a celebra o astfel de ocazie, câteva modele iconice sunt relansate, precum 1954 501 pentru bărbați și 1981 501 pentru femei - alături de acestea apar și câteva modele reinterpretate în materie de finishing, cum ar fi 501 Original, 501 '93, 501, 501 '90, 501 Crop. Inspirația provine din arhivele Levi's, fit-ul fiind mai exact inspirat de modelul original 1954 501 Z, o piesă ce în prezent va avea o talie mai înaltă, cu o construcție puțin mai slim decât în cazul modelelor 501 Original și 501 '93.

În cazul articolelor feminine, blugii 501 '81 - ce sunt bazați pe modelul original al primii perechi de blugi 501 pentru femei din 1981 - sunt reconstruiți prin îmbinarea taliei înalte a clasicului mom jean și a aspectului tapered al piciorului. Alături de aceste 2 modele sunt și alte perechi de blugi, inspirate tot din arhiva Levi's, printre care "Calico" 501, 1978 "Ricky" 501 și 1983 501.

De altfel, se remarcă și o serie de finisaje artizanale și patchwork-uri de inspirație vintage, transpuse în modelele 501 '54, 501 '81, 501 '93, 501 '90 și 501 Original. Nu în ultimul rând, pentru a marca cea de-a 150-a aniversare a modelului 501, o varietate de blugi deosebiți, inspirați din arhiva Levi's vor fi lansați în curând.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe