A doua relaţie diferă de prima

A doua dragoste, al doilea parteneriat este diferit de primul pentru că ultimii parteneri ştiu deja de prima relaţie (sau căsnicie) şi sunt atinşi de teama de a nu provoca aceleaşi atitudini în partener.
 
Pe de altă parte, cel care tocmai a ieşit dintr-o relaţie este extrem de prudent în felul în care se apropie de parteneri noi, în felul în care se dăruieşte celuilalt.
 
Ambii parteneri trăiesc a doua relaţie în umbra primeia, chiar şi atunci când primul partener este decedat.
 
Din acest motiv, a doua dragoste reuşeşte să se contureze numai atunci când prima relaţie este recunoscută, respectată pentru ceea ce a fost, atât în părţile bune cât şi în cele negative.
 
A doua relaţie de cuplu nu are aceeaşi calitate şi putere ca prima, dar de multe ori nici nu este necesar acest lucru. Nu înseamnă că a doua e mai puţin fericită sau iubitoare. De obicei, al doilea parteneriat este adesea mai fericit decât primul, a doua dragoste fiind mai satisfăcătoare pentru că ambii ştiu ce anume să ceară de la partener.
 
Densitatea legăturii descreşte însă cu fiecare relaţie; acesta e şi motivul pentru care vină şi sentimentul de responsabilitate ce rezultă din al doilea divorţ, de exemplu, sunt mai diminuate decât după primul divorţ, şi de aceea cel de al doilea e mai uşor de îndurat afectiv decât primul.
 
Puterea unei relaţii se poate evalua după cantitatea de vină, durere şi pierdere ce însoţesc separarea.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe