Chimia dintre noi

Dragoste la prima vedere exista, s-a demonstrat de atatea ori. Exista insa multe cazuri cand nu te indragostesti la prima vedere, insa chimia e cea care isi spune cuvantul. Cat din dragoste este chimie, iata o intrebare pe care si-o pun, adesea, oamenii.

"Chimia intre oameni poate imbraca multe forme, care pot sau nu sa duca la dragoste. Exista oameni catre care avem o atractie intensa insa a caror abordare a vietii este atat de diferita de a noastra, incat o relatie cu ei nu ar putea rezista", spune Wendy Walsh, autoarea unei carti pe aceasta tema, conform Men's Health.


Chimia intelectuala

Helen Fisher, specialista in acest domeniu la Universitatea Rutger, SUA. spune ca oamenii care se aseamana in multe privinte, inclusiv in ceea ce priveste intelectul, sfarsesc prin a ramane impreuna. Ea este de parere ca aceasta situatie se aplica atunci cand partenerul este constant impresionat de felul in care functioneaza mintea celuilalt.

Exprimarea curiozitatii intelectuale ii aduce pe amandoi pe aceeasi lungime de unda, chiar daca la inceput nu parea a avea ceva in comun unul cu altul.

Pentru a cultiva aceasta calitate a relatiei, va puteti invata unul pe altul cate ceva nou. Veti fi amandoi fascinati de ceea ce veti descoperi unul despre celalalt si va veti aprecia mai mult unul pe altul.

Atractia fizica

Atractia fizica este unul dintre ingredientele principale ale unei relatii. Ea stimuleaza dorinta in cazul celor doi si este alimentata de anumite reactii care au loc in corp. Substantele produse de organismul uman la vederea persoanei iubite sunt numeroase, ele alimentand dorinta, spune Larry Young, coautor al cartii "The Chemistry Between Us".

Este foarte important de stiut ca trebuie sa va atingeti unul pe altul si ar fi bine sa gasiti un motiv sa faceti acest lucru chiar de la inceput, sustine specialistul David Givens, specialsit in limbaj nonverbal, autorul cartii "Love Signals".

Faceti aceste gesturi in joaca, atunci cand sunteti in public, intr-un bar, chiar daca deja sunteti intr-o relatie. Trecerea peste bariere va insemna mult pentru voi si va va apropia.

 


Autor: Laura FratilaAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe