Cum dormiţi, aşa vă iubiţi

Deşi te poţi preface că simţi anumite lucruri atunci când eşti treaz, prefăcătoria nu mai merge în timpul somnului. De aceea, unii experţi cred că felul în care dormiţi când sunteţi împreună poate spune multe despre adevăratele sentimente şi despre stadiul în care se află relaţia dumneavoastră.
 
Poziţia clasică de "tineri căsătoriţi": îndrăgostiţi, dar dornici de a fi cât mai aproape fizic. Unul dintre ei este întins pe o parte, celălalt îl îmbrăţişează de la spate, trăgându-l cât mai aproape cu braţul încolăcit în jurul taliei.
 
Foarte puţine cupluri se îmbrăţişează sau adoptă această poziţie în somn în cazul în care cei doi sunt frustraţi din punct de vedere sexual sau au resentimente unul faţă de altul. (Partenerul care nu este prea dornic de sex se va teme că orice gest de afecţiune va fi interpretat ca o invitaţie, celălalt înţelege că orice mângâiere îi va fi respinsă şi nici nu mai încearcă).
 
Luna de miere
 
Ridicol de romantică (deşi mulţi ar adăuga şi claustrofobică), aceasta este poziţia unor tinerei care fac dragoste în luna de miere (partea cu „nu-mi vine să cred că te-am găsit“). Îmbrăţişarea cu tot corpul - faţa în faţă, cu fiecare parte atingându-li-se - trimite trei semnale: dorinţa de a intra în legătură unul cu celălalt la toate nivelurile, nevoia de asigurări (prin strângerea posesivă în braţe, care să-l împiedice pe celălalt să fugă) şi o totală devoţiune faţă de celălalt, dar şi faţă de relaţia dintre ei. Da, totul se poate termina în lacrimi, dar în acest moment visam la o căsuţă cu gărduleţ alb şi la o duzină de copii.
 
Spate în spate
 
Studiile arată că este mult mai confortabil să dormi singur şi totuşi există destui adepţi ai bucuriei de a dormi împreună cu cel drag. Iată un compromis foarte bun. Sunteţi întinşi pe o parte, fiecare cu jumătatea sa de pat, având o mulţime de loc să vă foiţi în timpul somnului, dar fundurile vi se ating. Cuplurile care dorm astfel sunt într-o formă excelentă: este foarte important că păstraţi contactul unul cu celălalt chiar şi când sunteţi inconştienţi şi încă spate în spate! Treji fiind, sunteţi cel mai probabil foarte afectuoşi şi nu vă temeţi de intimitate.
 
Distanţa periculoasă
 
Sunteţi cu spatele unul la altul, la marginile patului. Unul sau amândoi ţineţi braţele în jurul trupului, formând o barieră parţială. Nu numai că vă protejaţi din punct de vedere emoţional acoperindu-vă literalmente inima, dar reduceţi astfel şi probabilitatea atingerii celuilalt din greşeală în timpul somnului. Aceasta este poziţia tipică "post cearta". Dacă aţi început să dormiţi aşa permanent, e un semnal de alarmă. Foarte mult spaţiu între voi atunci când dormiţi se traduce, de regulă, prin distanţarea sentimentală şi când nu dormiţi.
 
(Sursa: „Superflirt“ de Tracey Cox, Editura Litera Internaţional)

 


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe