Durata căsătoriei depinde de primii doi ani de relaţie

Modul in care se desfasoara relatia voastra in primii doi ani iti da cel mai bun indiciu asupra duratei casatoriei, in cazul in care va decideti sa faceti marele pas. Atitudinea, gesturile si colaborarea dintre tine si partenera ta trebuie sa ramana constante, astfel incat sa aveti o sansa reala de a petrece intreaga viata impreuna.

Concluzia a fost demonstrata de profesorul in psihologie Ted Huston, in urma unui studiu indelungat efectuat pe 168 de cupluri din California.

Folosind metoda interviului, Huston a incercat sa stabileasca felul in care cei doi parteneri au interactionat in mai multe circumstante ale vietii, pe cand erau iubiti, proaspat casatoriti si dupa cativa ani de cand au spus "Da" in fata altarului.

Pasiunea se stinge repede

Cuplurile care s-au casatorit dupa ce si-au inceput legatura amoroasa intr-o mod exploziv si pasional au fost cel mai predispuse divortului, pentru ca o asemenea intensitate a emotiilor este foarte greu de intretinut.

Casatoriile bazate in proportie majoritara pe atractie fizica sunt cele care au sfarsit de fiecare data intr-un divort.

Pe de alta parte, relatiile care au inceput fara artificii pe fundal, ci mai degraba s-au intemeiat pe baza unor viziuni comune, aspiratii asemanatoare si un bun parteneriat s-au dovedit a fi cele mai solide casnicii odata cu trecerea anilor.

Cea mai interesanta concluzie a studiului a fost aceea ca pierderea afectiunii, a dragostei si a respectului pentru celalalt au fost cele care au trimis majoritatea cuplurilor catre separare, nu alte probleme interpersonale ivite ocazional.

Formula castigatoare

Subiectii care au ramas casatoriti si fericiti au fost cei care au manifestat cel mai mare grad de afectiune reciproca la inceputul relatiei, au exprimat cele mai putine sentimente negative si si-au mentinut atitudinea neschimbata de-a lungul timpului.

Cu cat intervin mai multe diferente in comportamentul indragostitilor fata de cel initial, exista cu atat mai putine sanse la o viata fericita impreuna.

(sursa: askmen.ro)


Autor: AlexAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe