Inamicii relaţiei de cuplu

Pentru a avea o relaţie care să funcţioneze bine pentru o lungă perioadă de timp şi pentru a evita crizele de gelozie sau "pauzele" în relaţie, trebuie să învăţaţi care sunt inamicii cuplului vostru.
 
Pentru a avea o viaţă de cuplu fericită chiar şi atunci când nu mai sunteţi în primii ani de căsătorie, trebuie să găsiţi echilibrul armoniei în cuplu şi să evitaţi, pe cât posibil, măcar o parte din factorii care vă pot îndepărta unul de altul:

1. Televizorul

Studiile arată că un factor agravant în relaţia de cuplu este televizorul, această activitate ducând chiar la o scădere a libidoului. Pentru ca televizorul să nu agraveze probelemele în cuplu, aţi putea face o "cură" de câteva zile fără televizor.

În plus, veţi scăpa şi de micile certuri create de alegerea programului tv la care să vă uitaţi.

2. Rutina sexuală

Atunci când ştii că ei/lui îi place un anumit stil de a face dragoste, partenerii au tendinţa de a reda în mod constant aceeaşi scenă, ceea ce duce în mod cert la rutina sexuală.

De aceea, este bine să vă comunicaţi dorinţele şi fanteziile unul altuia pentru a vă condimenta puţin viaţa sentimentală. Îndrăzneşte să faci primul pas, căci odată cu el vine şi garanţia plăcerii!

3. Lipsa de dialog

Dialogul este, cu siguranţă, cel mai important într-un cuplu. La începutul unei relaţii, comunicarea trebuie să fie omniprezentă (apeluri telefonice, sms-uri şi e-mailuri). Însă, în timp, această situaţie se deteriorează. Partenerii ajung să vorbească doar lucruri banale, cum ar fi "ce mâncăm în seara asta?".

În cazul în care consideraţi că vă îndepărtaţi de partener, este bine să aveţi o discuţie serioasă. Vorbiţi despre dorinţele şi aşteptările pe care le aveţi pentru că acest lucru vă ajută să gestionaţi mai bine conflictele personale, profesionale şi de familie.

4. Copiii

Odată cu sosirea copiilor, viaţa de cuplu se destabilizează şi fiecare trebuie să-şi găsească locul din nou în familie. Micile capricii precum lenevitul în pat duminică dimineaţă sau o cină romantică în doi devin tot mai greu posibile.

De aceea este bine să vă regăsiţi înţelegerea în cuplu. Puteţi apela din când în când la bunici sau la o bonă pentru a sta cu cel mic, pentru că voi să aveţi parte de puţină intimitate.

5. Dispariţia seducţiei

Gesturile tandre, micile atenţii culinare, surprizele sexy nu trebuie să dispară din viaţa sentimentală.

Bărbaţii trebuie să ştie că femeile au nevoie de mai multă tandreţe decât ei şi să apeleze mai des la gesturi impresionante, precum oferirea unui buchet de flori. Nu contează cât de mare e buchetul, o simplă floare într-o anumită circumstanţă este mereu binevenită.

La rândul lor, femeile trebuie să ştie să le dea partenerilor senzaţia de încredere şi susţinere în acţiunile lor.

6. Obligaţiile

Aniversările, mesele de familie, vizitele la părinţi ar putea să nu pice mereu în cele mai potrivite momente. Dacă unul dintre parteneri nu doreşte să te însoţească la una dintre aceste "obligaţii", nu trebuie să faci mare caz din asta şi să ajungeţi la un consens.

7. Iubirea trecătoare

Bunicii noştri ne spun că iubirea exista până la un moment dat, iar după o anumită vârstă intervine respectul. De aceea trebuie să ai grijă să menţii această dragoste mai vie că oricând. Învaţă să te bucuri de fiecare moment petrecut în compania partenerului.

8. Lipsa distracţiilor împreună

Călătoriile, plimbările în parc sau micile jocuri nu trebuie să lipsească dacă vreţi să aveţi o relaţie că la carte. Toate aceste lucruri nu vor face decât să vă unească şi mai mult.

9. Cotidianul

Dacă aveţi un program încărcat şi ajungeţi târziu acasă, trebuie să învăţaţi să rezervaţi puţin de timp şi partenerului. Nu veniţi acasă şi începeţi să vă plângeţi de problemele voastre cotidiene, învăţaţi să îl ascultaţi şi pe celălalt. Iar weekendurile trebuie să fie libere de tot ceea ce înseamnă stresul de la locul de muncă.

10. Prietenii

O altă problemă în cuplu este veşnica nemulţumire: "acorzi mai mult timp prietenilor". Nimeni nu spune că nu trebuie să nu ai şi o viaţă în afară cuplului, însă este bine să discuţi cu partenerul pentru a ajunge la un consens.
 
(Sursa: Femme Actuelle)


Autor: B. A.Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe