Nu lăsa dragostea să devină război

În relaţia de cuplu se ajunge mereu la dispute pe baza ideii că unul iubeşte mai mult decât celălalt. Pentru că dragostea nu este o competiţie, trebuie să găsiţi modalităţi simple şi eficiente astfel încât fiecare din voi să iubească mai mult, dar şi mai constructiv.

Dragostea este capabilă chiar să aducă la un consens diferenţele dintre noi, fie că sunt ele ideologice sau sentimentale.

Femme Actuelle vă dă câteva sfaturi despre cum să vă alimentaţi sentimentele reciproc, să vă înţelegeţi unul pe altul şi să nu trasformaţi dragostea într-o dispută.

 • Ţine cont de aşteptările partenerului, dar şi de ale tale
  Pentru a face acest lucru trebuie să purtaţi discuţii cu privire la nevoile, opiniile şi viziunile fiecăruia. Luaţi în considerare, de asemenea, propriile aşteptări şi ascultaţi de propriile dorinţe.
  În încercarea de a menţine acest echilibru între aşteptările fiecăruia veţi evita să daţi naştere la frustrări. Nu trebuie însă să fiţi de acord cu orice şi să faceţi concesii cu orice preţ.
 • Nu te lăsa dus de val
  Disputa este adesea o explozie de acuzaţii. Cu toate acestea, pentru că mesajul pe care vrei să îl transmiţi să ajungă aşa cum trebuie la partener trebuie să îl spui cu mult calm. Când unul se lasă dus de val, partenerul poate reacţiona violent pentru că el a fost rănit înainte de a înţelege ce trebuie.
  Insistă pe conţinutul mesajului pe care vrei să îl transmiţi. Nu transforma o discuţie într-un joc al atacurilor, ci mergi în căutare de soluţii.
 • Vorbiţi de la egal la egal
  Comunicarea este sănătoasă şi mai plăcută atunci când un partener nu are o "putere verbală" mai mare asupra celuilalt. Avem de multe ori tendinţa de a ne impune ideile cu orice preţ. În schimb, dacă vorbiţi de pe picior de egalitate, puteţi să spuneţi că aţi construit ceva împreună şi că ambii sunteţi "câştigători" într-un anume sens.
  Nu trebuie niciodată că unul din parteneri să fie cel care ascultă şi sprijină pe celălalt la nevoie, iar celălalt să îl ignore dacă are o problemă. Respectându-vă partenerul va respectaţi pe voi!
 • Nu lăsaţi să treacă timpul pentru a vă spune ce nu vă convine
  Conflictele izbucnesc de cele mai multe ori când răbdarea unuia din parteneri ajunge la epuizare. Decât să staţi până se umple paharul şi nu mai puteţi să suportaţi, ar fi mai bine să ziceţi exact în momentul când vă deranjează ceva. Va fi mai puţin neplăcut să dezbateţi acest subiect la momentul producerii decât ulterior.
  Vorbiţi în mod clar şi calm despre toate frustrările pe care le aveţi.
 • Căutaţi soluţii împreună
  Cea mai bună metodă de a trece peste o dispută este să găsiţi împreună răspunsurile
  pentru nelămuririle care duc la certuri minore sau dezacordul profund în relaţie.
  Fiecare partener trebuie să poată vorbi fără a fi întrerupt, judecat sau ridiculizat. Fiecare soluţie trebuie să fie auzită. Fiţi creativi, exprimaţi-vă ideile pentru a rezolva problemele una câte una. Împreună puteţi să faceţi şi micile "ajustări" ale relaţiei, care sunt inevitabile.
  Care este avantajul acestei abordări? Fiecare partener merge în căutarea de soluţii astfel încât să nu îl rănească pe celălalt. Acest modalitate va ţine departe frustrările, neînţelegerile şi acuzaţiile nefondate.


Autor: L.I.Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe