S-a deschis primul restaurant Wienerwald din Bucureşti

Legendarul lanţ de restaurante Wienerwald a deshis primul restaurant în Bucureşti. Restaurantele Wienerwald sunt renumite pentru produsele crocante şi suculente din carne de pui.

Prima locaţie şi-a deschis porţile vis-a-vis de Poşta Vitan, pe Strada Lucian Blaga nr. 4. Acest prim restaurant, care a fost construit într-un timp record de mai puţin de 2 luni,
a necesitat o investiţie de 150.000 Euro şi oferă gustoasele preparate inclusiv pentru livrare la domiciliu în zona apropiată.

Toată lumea, de la familii acasă sau colegi la serviciu, se poate bucura de o masă delicioasă, pregătită după reţeta germană secretă dezvoltată de-a lungul celor 55 de ani de experienţă. Gustul crocant şi suculent al puiului este dat de selecţia atentă a cărnii de pui, de combinaţia de condimente şi verdeţuri, precum şi de modul unic de preparare. Meniu va include garnituri, salate şi deserturi, la preţuri accesibile.

Puiul la rotisor Wienerwald este pregătit foarte sănătos într-un cuptor special, creat în exclusivitate pentru Wienerwald, care permite prepararea puiului în suc propriu, doar la aburi. Carnea de pui este întotdeauna fragedă şi proaspătă, pentru că Wienerwald nu utilizează carne congelată. De asemenea, se pune accent pe prospeţimea produselor, de exemplu puiul la rotisor este păstrat doar 40 minute, la cald, după preparare.

Wienerwald dă dovadă şi de flexibilitate în ceea ce priveşte gustul românilor şi poate să dezvolte foarte rapid reţete noi şi să le adapteze la piaţa locală. Vor fi create sosuri speciale (de exemplu: cu usturoi şi muştar) sau meniul va cuprinde piureul de cartofi caracteristic bucătăriei româneşti, produse disponibile doar în România.

Atmosfera plăcută şi intimă din restaurantele Wienerwald nu doar invită oaspeţii să îşi satisfacă foamea pe loc, ci permite clienţilor să ia acasă sau la serviciu orice produs de pe meniu. Pentru cei care nu vor să plece de acasă sau de la serviciu, livrarea la domiciliu este disponibilă în zona restaurantului.

„Alegerea Româiei pentru acest proiect a fost o alegere naturală, în contextul în care noi cunoaştem piaţa locală de mai bine de 10 ani. Considerăm că este încă suficient loc de expansiune în domeniul restaurantelor, de asemenea, am observat apetitul foarte mare al românilor pentru pui (consumul de pui în România este cu 50% mai mare decât în Germania). Acesta este primul restaurant din cele 10 pe care dorim să le deschidem anul acesta şi vom ajunge la peste 30 în următorii 3 ani. Toate aceste restaurante vor angaja peste 600 de oameni. Investiţia iniţială este de 3 milioane de euro. Wienerwald doreşte să le ofere oamenilor o alternativă pentru a-şi extinde obiceiurile: consumul de mâncare delicioasă, sănătoasă şi servită rapid”, spune Ali Capa, Partener Wienerwald România.

 „Wienerwald a dezvoltat in Germania un concept pe care îl aduce acum şi în România, concept care să se potrivească cu necesităţile consumatorilor moderni, care doresc să îşi satisfacă apetitul într-un mod simplu, accesibil şi, în acelaşi timp, sănătos. Wienerwald vinde cel mai bun pui cu garnituri pentru că în toţi aceşti 55 de ani de istorie a învăţat să dezvolte cele mai bune reţete şi să îşi găsească cei mai buni parteneri. Suntem bucuroşi că putem aduce toate aceste cunoştinţe şi în România şi dorim „poftă bună” românilor”, declară Swen Neumann, Director Business Development, Wienerwald Germania.

Wienerwald a semnat deja parteneriate pe termen lung cu un întreg lanţ de furnizori. Furnizorul de pui proaspeţi este Ameta – o companie americano-scoţiano-bulgară. Ameta are cea mai modernă fabrică de pui din Balcani, folosind cea mai avansată tehnologie. Furnizorii locali sunt: Coca Cola, Marathon (sosuri), Rendler (cartofi, legume pentru salată, etc), Tuborg, Agroalim (ingrediente pentru gătit), Eisberg (salată), Blue Coffee Service (cafea Lavazza), Romdist (ambalaje), Marvina (pungi), Ecolab (echipamente de curăţenie şi detergenţi) etc. Wienerwald intenţionează să lărgească această listă de furnizori şi va selecta foarte atent şi alte companii, cu care să semneze parteneriate.

Wienerwald deţine 35 de restaurante cu 250 de angajaţi în Germania şi 33 de restaurante în Turcia. Cifra de afaceri înregistrată de Wienerwald în 2010 a fost de aproximativ 29 milioane Euro în Germania şi 18 milioane Euro în Turcia. Restaurantele Wienerwald din Germania au 2,4 milioane de clienţi anual. Wienerwald are planuri de extindere în Israel, Olanda, Azerbaijan, Letonia, Polonia, Croatia, India şi Ungaria.


Autor: Luminita Iliescu



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe